Iohannis trimite bugetul pe 2019 la CCR! A lansat un atac dur la adresa Guvernului


Președintele Klaus Iohannis a lansat, vineri dimienață, un atac dur la adresa Guvernului. 

Șeful statului a vorbit despre bugetul pe 2019, căruia i-a spus "bugetul rușinii", precizând că PSD nu vrea să facă investiții din simplul motiv că "nu au bani". Totodată, șeful statului a declarat că bugetul României are aspecte clare de neconstituționalitate, motiv pentru care va sesiza Curtea Constituțională. Se încalcă unele drepturi fundamentale și s-a ignorat rolul Consiliului fiscal, mai spune Iohannis. 

"Este un buget nerealist, supraevaluat și întarziat. Cu acest buget, PSD incearca sa acopere nereusitele multiple in timpul guvernarii. Ei l-au numit bugetul investitiei. Asta e prima mare minciuna din buget. Toata lumea s-a intrebat de ce a intarziat PSD bugetul 3 luni. Fiindca, in conformitate cu legea, in 15 noiembrie trebuia prezentat in Parlament. Va spun eu de ce ei nu vor sa se realizeze investitii: pentru ca nu au bani. De aia au intarziat bugetul trei luni", a declarat, astăzi, președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj la Cotroceni.

Totodată, președinteșe a avertizat că bugetul României are aspecte clare de "neconstituționalitate", motiv pentru care va sesiza Curtea Constituțională a României.

"Bugetul Romaniei are aspecte clare de neconstitutionalitate. Nu se respecta obligatii asumate de Romania fata de UE din care facem parte, se incalca unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul consiliului fiscal, se aduce atingere principiului subsidiaritatii si descentralizarii. Pentru toate acestea, voi sesiza CCR pe subiectul bugetului Romaniei, bugetul rusinii nationale!", a incheiat Iohannis.

Comentarii Facebook