Spitalul Regional de Urgență Cluj este sabotat de Guvernul PSD. Avem dovada


Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că dacă studiile de fezabilitate pentru spitalele regionale din Cluj şi Craiova nu vor fi terminate la timp, se va depune în prima fază cerere de finanţare pentru cel din Iaşi.

Între timp, pentru studiul de fezabilitate pentru Spitalul de la Cluj nu se face nimic, deși Clujul a avut primul terminate toate documentele necesare. Studiul trebuia să fie făcut de Guvern. 

Cererile de finanţare se depun până în luna aprilie, în intervalul martie–aprilie e un interval de timp, nu aş putea să vă spun data exactă când depunem cererile de finanţare, dar pot să vă spun că dacă celelalte studii de fezabilitate nu vor fi pregătite, vom depune Iaşiul în primă fază”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Sorina Pintea.

Până în 2021, atunci când ar urma să înceapă constructia propriu-zisă a spitalului, Ministerul Sănătăţii va finaliza procedurile de achiziţie de mobilier şi va pregăti personalul care urmează să lucreze în viitorul Spital Regional de Urgenţă de la Iaşi.

Vom utiliza banii alocaţi pentru actualul exerciţiu financiar pentru finalizarea procedurilor de achiziţie, pentru pregătirea personalului. Sunt câteva etape care nu necesită construcţie efectivă, aceste etape vor fi parcurse până în 2021 şi finanţate din ceea ce putem atrage până atunci”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Culmea este că în 26 iulie 2018, la Cluj-Napoca, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spunea că spitalul de la Cluj este cel mai avansat din punct de vedere al documentației. De atunci și până acum, se pare că, proiectul de la Cluj a fost pus în sertar, iar cel de la Iași a prins aripi. 

În plus, până acum Ministerul Sănătății nu a mai spus nimic despre aceste studii de fezabilitate.

Comentarii Facebook