Iohannis se întâlnește cu Donald Trump. Cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă comună



Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, vineri, cu omologul său american, Donald Trump. Iohannis este primul lider din Europa de Est primit de noul președinte al Statelor Unite la Casa Albă.

Klaus Iohannis va fi primit la Casa Albă la ora locală 14.00 (21.00, ora României). După ce va semna în Cartea de Onoare, preşedintele român va avea convorbiri tete-à-tête cu Trump timp de zece minute. Ulterior, vor începe convorbirile oficiale care vor dura până la ora 15.05,.

De asemenea, Iohannis și Trump vor susține vineri o declarație comună de presă la Casa Albă.

Conform agendei președintelui Iohannis, declarația de presă comună va fi susținută la finalul întrevederii celor doi șefi de stat, la ora locală 14.45.(21.45, ora României)

"Este o întâlnire extrem, extrem de importantă și, pe bună dreptate, lumea are așteptări mari. Eu îmi doresc foarte mult să avem un prim contact foarte bun cu președintele Trump. Vreau să îl conving ca împreună să facem parteneriatul mai solid, mai profund. Cu siguranță vom discuta despre problemele de securitate pe flancul estic, ca și despre probleme economice. Avem nevoie, în continuare, de investitori americani și multe alte lucruri care sunt și pe agenda mea și pe agenda președintelui Trump", a declarat Iohannis, înaintea întâlnirii de vineri de la Casa Albă.

Comentarii Facebook