Iohannis lansează un nou atac dur: Guvernul are o agendă ocultă


Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că PSD a ajuns un partid anti-european și anti-justiție.

PSD, sub Dragnea, a ajuns un partid anti-european, anti- justiției și anti-afaceri. Este trist, este foarte trist. Pe de altă partă toate sondajele ne arată că românii sunt europenei și vor o justiție dreaptă. PSD sub Dragnea a ajuns în opoziție cu români. Un rezultat care trebuie să ne dea mult de gândit”, a afirmat președintele Iohannis, conform realitatea.net.

El a mai spus că România a ajuns în anul 2018 să discute despre amnistie pentru politicienii corupți. ”Așa ceva este inimaginabil la 29 de ani de la Revoluție, când am lupta pentru un stat de drept, pentru libertate și pentru o democrație europeană”, a mai spus acesta. ”Acest partid nu este pe calea pe care majoritatea românilor și-o doresc”, a completat președintele.

În ceea ce privește participarea sa la ședințele de Guvern, președintele Iohannis a spus că ”sincer nu cred că mă refuză doamna prim-ministru”.

O să merg la ședințele de Guvern, președinția Consiliului UE nu se termină după Crăciun și Anul Nou. Cred că se bucură și membrii Guvernului dacă merg și le explic personal ce s-a discutat la Bruxelles”, a spus șeful statului.

Guvernul să îmi trimită întreaga agendă”, a precizat acesta. Șeful statului a mai precizat că el decide ce este important și că Guvernul se pare că are o agendă ocultă. 

Premierul Viorica Dăncilă nu poate să mă trimită pe mine site. Să nu uităm că OUG 13 nu a fost pe site”, a mai spus acesta.

Iohannis a mai declarat că în România democraţia este în pericol şi s-a întrebat cum se poate ca în anul 2018 să ajungem "să discutăm pe faţă despre amnistie şi graţiere pentru că nişte penali conduc partidul de guvernare".

„Da, este în discuţie acest referendum. Ştiţi bine că am făcut primii paşi încă de acum câtăva vreme. Poate vă amintiţi acea fază când am spus fără penali, când am spus că atâta timp cât voi fi preşedinte nu vom avea premier penal. E bine să judecăm pe cine votăm, ce votăm. Dar cel mai important lucru e să votăm. În 2016 au considerat că nici unii, nici alţii nu sunt grozavi şi iată catastrofa. Cum putem să ajungem în anul 2018 şi să discutăm pe faţă despre amnistie şi graţiere pentru că nişte penali conduc partidul de guvernare? Nici după război persoane penale nu au ajuns la conducerea statului şi dacă a dat Ceauşescu graţiere a dat-o pentru că a fost o aniversare a statului, dar în niciun caz ca să spele dosare. În România democraţia este în pericol şi trebuie să fim conştienţi de acest lucru. Referendum vom vedea, vom discuta, dar votul decide”, a afirmat Klaus Iohannis.

"E un rezultat care trebuie să ne dea foarte mult de gândit şi care pe mine m-a întristat. Faptul că România a ajuns în anul 2018 să discutăm dacă să dăm amnistie şi graţiere pentru infractori este inimaginabil, când la Revoluţie am luptat pentru o democraţie, pentru un stat de drept", a completat Iohannis.

Comentarii Facebook