Iohannis, în 2014: ”Ponta a plagiat, trebuie să se retragă din viața politică” / Oare ce va spune despre plagiatul lui Ciucă


Președintele Klaus Iohannis era tranșant, în 2014, în campania pentru prezidențiale, că Victor Ponta trebuie să se retragă din politică, pentru că și-a plagiat lucrarea de doctorat.  

Iohannis s-a referit în 15 noiembrie 2012 la episodul acuzațiilor de plagiat în cazul lui Victor Ponta: ”Este greșit sa fie domnul Ponta președintele României pentru ca a mințit și speriat pensionarii ca le tai pensiile, și, în calitatea mea de profesor, cred ca este o mare problema dacă un copil plagiaza. Dacă cineva care își scrie lucrarea de doctorat copiază, este o problema proporțional mai mare și se nunmeste «plagiat». Oriunde în lume, cineva care este prins ca a plagiat, dintre politicieni, este obligat prin clasa politica sa se retraga din politica. La noi, unul dintre aceștia dorește sa fie președintele României”, a spus candidatul Klaus Iohannis.

Premierul PNL, Nicolae Ciucă, a fost prins acum că și-a plagiat lucrarea de doctorat

Lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă nu respectă rigorile științifice. Demnitarul ar fi „preluat” paragrafe întregi sau a parafrazat idei din alte teze de doctorat, fără să le citeze. 

Emilia Șercan, jurnalistă de investigație, a dezvăluit azi dimineață, 18 ianuarie, în PressOne, că premierul Nicolae Ciucă a plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 în lucrarea sa de doctorat. Premierul a susținut lucrarea în anul 2003 la Universitatea Națională de Apărare Carol I (UNAP).

Potrivit investigației, conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare Carol I (UNAP), una dintre acestea coordonată chiar de îndrumătorul premierului. Citește mai departe AICI.

Președintele nu a avut nicio reacție publică, în urma acestei dezvăluiri. Este interesant de văzut, dacă își va păstra retorica de acum 6 ani. 

Comentarii Facebook