Vineri 31 Martie

Cluj: Cum a ieșit de pe pistă avionul Wizz Air. Explicațiile pilotului


Un avion Wizz Air, care venea de la Bologna, a ieșit de pe pistă la Cluj, după ce a alunecat la capătul pistei. 

Wizz Air confirmă că aeronava sa, care a operat zborul Bologna-Cluj-Napoca pe 17 ianuarie, a aterizat în siguranță și fără incidente pe aeroportul din Cluj-Napoca, dar a alunecat de pe suprafața pavată la punctul de viraj, în timp ce rula cu viteză redusă, când a încercat să se întoarcă la capătul pistei pentru a se îndrepta spre platformă. Aeronava a ajuns în siguranță în poziția de parcare. Nimeni nu a fost rănit și aeronava nu a fost avariată. Wizz Air își cere scuze pentru eventualele inconveniente pe care această situație le-ar fi putut cauza”, precizează reprezentanții Wizz Air, din discuția cu pilotul și cu ceilalți factori implicați.

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a spus că pilotul nu trebuia să întoarcă pe pistă.

La zborul Wizz Air de la Bologna, având în vedere că a bătut vântul puternic şi erau condiţii de iarnă, nu era recomandat să întoarcă pe pistă, dar avionul a întors pe pistă, contrar condiţiilor meteo, şi a ieşit puţin în lateralul pistei. Nu a fost avariată deloc aeronava, nici pasagerii nu au avut probleme. Din acest motiv au fost întârzieri între 30 de minute şi o oră la zborurile Wizz Air de la Valencia şi Lufthansa de la Munchen”, a declarat, marţi, presei, directorul Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, David Ciceo.

Avionul Fly Egypt care a suferit un incendiu la aterizarea la Cluj: Avea pneurile uzate și pilotul a ”trântit” aeronava

Ultimul incident pe Aeroportul Cluj a avut loc în 15 octombrie 2021, când un cauciuc al unui avion care venea din Egipt a explodat. Aparatul de zbor avea pneurile uzate și pilotul a ”trântit” aeronava la aterizare.

Comentarii Facebook