IOAN RUS şi-a dat demisia dupa declaratia: "Copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă”.

 

IOAN RUS şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Transporturilor, dupa că pentru câteva sute de euro în plus pe care îi câștigă acolo “copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă”. 

 

"Regret situatia generata de declaratiile dlui Ioan Rus. Acesta si-a asumat raspunderea si mi-a prezentat demisia din functia de ministru. Am acceptat demisia si saptamana viitoare vom discuta despre inlocuitorul la acest portofoliu", a anunţat premierul Victor Ponta, pe Facebook. 

 

Rus a spus ca romanii din strainatate ar putea sa revina acasa si ca cele cateva sute de euro castigate in plus nu merita. "România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari-betonişti, zidarişi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. V-O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate. În Portugalia, când s-a dat drumul la acest Master Plan, s-au întors vreo 700.000 de portughezi din toată Europa care făceau același lucru ca și noi. S-au întors acasă și au contribuit la acea infrastructură rutieră, feroviară, navală, aeriană, că același lucru l-au făcut și ei. Aproape un milion s-au întors portughezii", a explicat Ioan Rus, miercuri seara, la Digi 24.

 

"Nici nu mi-am dat seama că va exista o astfel de evoluţie la un subiect. Nu acesta era subiectul discursului meu de ieri seară, ci era unul absolut pozitiv legat de nevoia ca noi să urgentăm masterplanul de transport astfel încâ să creăm condiţii ca românii să se întoarcă acasă, să aibă unde lucra civilizat şi să nu fie supuşi riscurilor acestora, cu familii care se destramă, copiii evoluează greşit s.a.m.d.

 

Am fost foarte bine înţeles. Ceea ce am spus eu acolo era în sens pozitiv, în sensul de a sublinia obligaţia noastra de a crea condiţii pentru ca românii plecaţi să aibă unde să vină. (...) Tuturor celor care se simt atinşi îmi cer scuze public.

 

Dacă lucrurile vor evolua în sensul în care toata lumea să fie extrem de nemulţumită şi nu se facă balanţă între ceea ce s-a făcut pozitiv şi această declaraţie si se pune problema demisie, fără îndoială că asta este o problemă care trebuie materializată. Dar să vedem cum vor evolua lucrurile", a spus Ioan Rus, într-o intervenţie telefonică la România TV.

 

"Dacă oamenii vor înţelege sensul pozitiv în care am vorbit, cu eroare de exprimare respecivă şi scuzele mele sunt acceptate, îmi văd de treaba mea. Dacă lucrurile nu vor fi aşa şi simt că încurc Guvernul sau mă încurc pe mie însumi, sigur ca se pune problema unei potenţiale demisii. Fără niciun fel de problemă", a mai spus Rus.

Comentarii Facebook