Boc la Cluj: Vom adopta o lege a parteneriatului public-privat in locul legii concesiunilor

Premierul Emil Boc considera ca pentru ca Romania sa iasa din criza este absolut necesar ca autoritatile locale sa puna mai mare accent pe parteneriatul public-privat. Premierul spune ca nici in alte state europene nu sunt bani suficienti de la buget, dar solutia pe care au gasit-o autoritatile din statele UE este cea a parteneriatului public-privat.

 

Avatantajul acestui parteneriat, crede Emil Boc, este posibilitatea de a realiza obiective majore de investitii. Premierul spune ca  exista foarte multe retineri in efectuarea acestor parteneriate, intrucat actuala lege care le prevede, cea a concesiunilor, nu este sufiecinet reglementata.

 

"Vom adopta o lege curata, directa, a parteneriatului public-privat si daca raman domenii care nu sunt acoperite de legea parteneriatului pulic-privat vom mai face una separata, daca nu se poate incadra tot ceea ce astazi este cuprins in legea concesiunilor", a declarat astazi la Cluj, premierul Emil Boc la Adunarea Generala a  Asociatiei Muncipiilor din Romania care este gazduita la aceasta ora la Cluj. 

Comentarii Facebook