Ioan Petran, președintele PNL Cluj-Napoca: Blocul de 25 de etaje din Mănăștur se face ILEGAL

 

Președintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, a declarat să liberalii se solidarizează cu mănășturenii care protestează față de construcția unui turn de 25 de etaje în zona podului N, pe Calea Florești.

 

PNL Cluj Napoca se solidarizează cu cetăţenii clujeni din cartierul Mănăştur, care protestează şi se opun abuzurilor şi ingineriilor administrativ-imobiliare făcute sub oblăduirea primarului Emil Boc, în mod premeditat, pentru favorizarea unui aşa zis mare investitor imobiliar, care, în realitate, este un vechi şi cunoscut sponsor al edilului şi al partidului său (care-o fi acela, acum?). Radu Vlas, împroprietăritul de către Emil Boc cu Piaţa agroalimentară şi complexul comercial Leul din P-ţa Mihai Viteazul şi favorizatul la construirea unor blocuri de 10 etaje în zone unde regimul maxim este de patru etaje şi fostul patron al Alpha TV, este ”marele” investitor şi, în acelaşi timp, generos sponsor al lui Emil Boc şi al PDL-ului. Acesta vrea însă mai mult şi, în consecinţă, a primit din partea primarului Boc o autorizaţie pentru construirea, la intrarea în Cluj Napoca, pe Calea Floreşti , a unui bloc de 25 de etaje. E limpede că pentru ridicarea unei asemenea construcţii megalomanice “investitorul strategic” al lui Boc avea nevoie de o suprafaţă mare de teren, care, se pare a fost obţinută iar autorizaţia a fost emisă de Emil Boc, după ce primarul interimar, Radu Moisin, a refuzat să facă acest lucru”, a declarat Ioan Petran. 

 

PNL Cluj Napoca reclamă că pentru acest proiect a fost confiscată o stradă din domeniul public, ”cu tot cu stâlpii ce asigură iluminatul stradal, şi trecerea acesteia în proprietate privată. Este vorba despre strada Batozei. Cetăţenii şi preşedinţii asociaţiilor de proprietari din blocurile aflate în zonă acuză, sunt indignaţi şi revoltaţi de faptul că ar fi fost modificate cărţile funciare ale vechi proprietarilor de pe strada Batozei, iar aceste proprietăţi ar fi fost ”mutate” în jurul complexul H din cartierul Mănăştur. În cazul în care aceste acuzaţii se dovedesc a fi reale, e limpede că o asemenea operaţiune abuzivă şi ilegală s-ar fi putut face doar prin coruţie şi mită, iar organele specializate sunt datoare să facă cercetări şi să ofere un răspuns cetăţenilor revoltaţi şi sancţiuni penale pe măsură”, a mai spus Petran. 

 

Liderul PNL Cluj-Napoca susține că verificările ar trebui făcute înainte să asistăm la o posibilă tragedii, ”având în vedere riscul de alunecare a unor blocuri de 10 etaje din zonă sau disperarea unor cetăţeni care ameninţă că se vor arunca în faţa buldozerelor, pentru a opri abuzurile primarului Emil Boc”.

 

Cine e omul de afaceri care vrea sa construiasca un bloc de 25 de etaje pe Calea Floresti

Comentarii Facebook