Atac direct al lui Traian Băsescu: Ponta guvernează neconstituțional



Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că actualul guvern, condus de Victor Ponta, funcționează cu măsuri care încalcă Constituția.

Băsescu susține că Guvernul funcționează în mod neconstituțional, în condițiile în care trei miniștrii și-au dat demisia, iar premierul nu publică revocarea acestora în ”Monitorul Oficial”.

"Guvernul funcţionează cu măsuri care deja încalcă Constituţia. Avem trei miniştri care şi-au depus demisia, miniştrii deja nu mai vin la şedinţele Guvernului, dar este un nou abuz tip Victor Viorel Ponta, plagiator de altfel. El are Monitorul oficial în mână şi nu publică revocare miniştrilor care au demisionat. Suntem iarăşi în stilul de a guverna neconstituţional al lui Victor Viorel Ponta. El crede că şi guvernul funcţionează ca şi doctoratele. Ţi le iei prin plagiat, prin falsuri. Cred că face o mare greşeală nelăsând să se funcţioneze instituţional. Practic, pe perioada de la demisie până când or rezolva problema trebuia să fie nişte miniştri interimari dintre membrii cabinetului. Este nepermis ca într-un stat democratic să nu ştii dacă un ministru este sau nu este", a declarat Băsescu, pentru evz.ro.

"Oamenii aceştia au demisionat şi nu mai vin la serviciu, iar premierul spune: N-or veni, dar eu nu am publicat în Monitorul Oficial. Acesta e abuz de putere", a mai spus preşedintele.

Comentarii Facebook