Centrul istoric din Gherla va fi demolat și se va face o piață modernă: ”Centrul istoric e invechit!” - FOTO

 

Primarul municipiului Gherla, Marius Sabo, vrea să modernizeze centrul vechi al orașului și să construiască o piață cu un aspect occidental, cu alei pavate, cu  fatade de clădiri renovate.

 

Pentru acest proiect ar putea fi alocate zeci de milioane de euro din fonduri europene, cel mai devreme in 2015, a mai spus primarul, conform gherlainfo.ro.

 

Arhitectul Virgil Pop și studenții de la Arhitectură au trasat o serie de idei privind modernizarea centrului vechi din Gherla,

 

Studentii clujeni de la arhitectura au venit cu idei indraznete, care propun degajarea pietei centrale de vegetatia actuala si transformarea intregului platou intr-o alee pietonala, cu banci si fantani arteziene. In unele proiecte s-au regasit elemente din trecutul pietei, cum ar fi galeriile comerciale din fata catedralei armeano-catolice, demolate la inceputul anilor '60, sau marcarea simbolica a sediului fostei primarii, care s-a aflat in piata centrala pana in 1893.

 

Primarul Marius Sabo a recunoscut că există o reticență din partea publicului fata de ideea unei piete moderne, exprimandu-si ideea ca in timp parerile se vor mai schimba.

Comentarii Facebook