Intrarea RATUC în comunele Florești, Apahida și Baciu, în PERICOL din cauza unor dispute politice! Cine se CEARTĂ?

 

Primarul Emil Boc îl contrazice pe președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, care a declarat că este nevoie de licitație pentru transportul public din jurul Clujului.

 

Emil Boc a anunțat că municipiul Cluj-Napoca și comunele Florești, Apahida, Baciu și Feleacu au semnat înființarea Asociației Metropolitane și doresc ca RATUC să efectueze transportul public de călători. Boc susține că, potrivit legii, ar fi vorba numai despre extinderea unor trasee deja existente, nefiind nevoie de licitație. Horea Uioreanu a anunțat că aceste trasee vor fi scoase la licitație.

 

Eu cer aplicarea legii. Legea în vigoare este foarte clară și spune că traseele din zona metropolitană se scot de la licitație. Ea trebuie aplicată. În momentul de față trebuie să iasă noile hotărâri de la consiliile locale, așa cum a cerut prefectul. Noi am constituit Asociația Metropolitană, acum mai trebuie noi hotărâri de consiliu, care vor fi gata până la finalul lunii mai, hotărâri care să stipuleze că RATUC face transportul public”, a spus Emil Boc.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a reclamat faptul că nu poate fi atribuit transportul public în diverse comune fără licitație. Emil Boc îl contrazice: ”Acolo unde există asociație metropolitană și dacă există o regie de transport în comun, cum este cea a Clujului, ce licitație să mai faci, pentru că ai operatorul de transport în comun. Dacă în zona metropolitană primăriile s-au înțeles, legea le permite să facă acest lucru. Eu cred că aici este o chestiune de a respecta legea.

 

Zona metropolitană înseamnă că mai multe comune, care sunt legate direct de un oraș, sunt o singură entitate. Exact cum am extinde linia 3 din Gheorgheni până nu știu unde, exact așa se extinde linia până în Florești. De aceea nu este nevoie de licitație, pentru că nu mergem într-o localitate cum ar fi Jucu, ca să mai trecem peste o comună care nu este limitrofă Clujului. Dacă am extinde în tot județul ar trebui licitație, dar dacă extindem doar în zona limitrofă nu este nevoie de licitație”, a spus Emil Boc.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a anunțat la finele lunii aprilie că traseele județene de transport persoane vor fi scoase la licitație.

 

Comentarii Facebook