Interpelari facute pe genunchi? Senatorul Alexandru Cordos incurca centurile ocolitoare ale Clujului


Senatorul Alexandru Cordos a depus o interpelare care il vizeaza pe Emil Boc si pe ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, dar a incurcat centurile ocolitoare la care face referire.

In interpelarea depusa, senatorul il "urecheaza" pe Emil Boc si ii reproseaza ca lucrarile la centura Nordului au fost tergiversate, dar in document face referire la centura Estului. Valcele Apahida. "La sfarsitul acestei luni urmeaza sa inaugurati centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, Valcele- Apahida (n.red. la finalul lunii mai va fi data in folosinta centura Bulevardul Muncii-Apahida), care are ca scop fluidizarea traficului spre Dej-Bistrita sau Baia Mare. Chiar dumneavoastra, domnule prim ministru, ati declarat in nenumarate randuri ca acest obiectiv, de o importanta deosebita, este primul pe lista de prioritati a centurilor ocolitoare alaturi de cele ale oraselor Suceava si Constanta. Din pacate, realitatea este alta, iar dumneavoastra, domnule prim-ministru, o cunoasteti foarte bine. Inaugurarea centurii a ajuns sa reprezinte un fel de  slogan electoral vehiculat de fiecare data in preajma alegerilor", se arata in interpelarea depusa de Alexandru Cordos.

Senatorul face referire in documentul trimis Guvernului si Ministerului Transporturilor la centura Valcele - Apahida, care ar urma sa fie data in folosinta abia in toamna, si pe care a confundat-o cu centura Bulevardul Muncii - Apahida.

"Astfel, au trecut 5 ani de la inceperea constructiei, timp in care proiectul care initial era estimat la 68 de milioane de euro si prevedea un traseu ce nu presupunea nici defrisari nici exproprieri, a ajuns la o valoare de peste 200 milioane de euro (n.red. datele sunt din proiectul tehnic al centurii Valcele - Apahida), iar lucrarile s-au blocat din cauza unor exproprieri de terenuri. In plus, lucrarile de consolidare a terenului se dovedesc necorespunzator efectuate provocand surparea, pe unele portiuni, a drumului", se mai arata in documentul citat.

 

Asta nu face , insa, decat sa  adanceasca nedumerirea, deoarece mai departe senatorul face referire din nou la datele tehnice din proiectul centurii Bulevardul Muncii - Apahida.

"Fata de cele de mai sus, vin si va intreb, stimate domnule prim-ministru si stimata doamna ministru: va rog sa imi prezentati situatia exacta a graficului la zi al lucrarilor precum si sumele aferente acestora. Avand in vedere ca intreaga investitie, prevazuta initial sa dureze 14 luni (n.red. centura Bulevardul Muncii - Apahida trebuia sa fie terminata in 14 luni), se deruleaza de 5 ani si a fost "plimbata" de la Primaria Cluj la Consiliul Judetean, va rog sa imi spuneti cine este raspunzator de aceste intarzieri si cum veti asigura banii necesari pentru finalizarea acesteia?"

 

Senatorul Alexandru Cordos a fost desemnat de catre Biroul Permanent al PSD Cluj candidat al partidului pentru functia de primar al municipiului Cluj Napoca.

 

Vezi si...

PSD Cluj si-a desemnat candidatii pentru Primarie si Consiliul Judetean! Vezi care sunt - EXCLUSIV

Centura Bulevardul Muncii - Apahida, inaugurata in aceasta luna! Acesta ar fi al cincilea anunt de dare in folosinta

Comentarii Facebook