Marti 7 Februarie

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și premierul Marii Britanii a fost anulatăÎntâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis și premierul britanic Theresa May, care urma să aibă loc miercuri, la Londra, a fost anulată "din motive obiective, ce țin exclusiv de partea britanică", potrivit unui comunicat al Cotroceniului.

Astfel, șefa guvernului de la Londra a anunţat că nu poate onora întâlnirea din cauza şedinţei extrem de lungi şi tensionate dedicate analizei proiectului privind Brexit-ul.

"Întrevederea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, doamna Theresa May, (...) nu va mai avea loc din motive obiective, ce țin exclusiv de partea britanică, având în vedere faptul că ședința de Guvern pentru a aproba textul acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană este încă în desfășurare," se arată în comunicatul Preşedinţiei române.

Cei doi oficiali ar fi trebuit să vorbeaască despre relaţia bilaterală, stadiul negocierilor privind Brexit, priorităţile preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, cooperarea în sfera securităţii şi apărării, precum şi agenda regională.

Klaus Iohannis va participa la recepţia şi dineul organizate cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani de către Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales.


Comentarii Facebook