Incompatibilul Petrina, asociat cu ACI in lupta pentru afacerea "grasa" de la Sala Sporturilor! Vezi cum raspunde acuzatiilor VIDEO


Profesorul Mircea Petrina de la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca sustine ca nu este in incompatibilitate, cu toate ca prin firma lui, Bogart Construct, a realizat o parte din studiul de fezabilitate de la Sala Polivalenta.

 

In plus, aceeasi firma s-a asociat ulterior cu firma ACI si a participat la licitatia organizata de Primaria Cluj-Napoca pentru construirea Salii Polivalente. Asocierea a pierdut pentru ca a oferit un pret de 90 de milioane de lei, cu 30 de milioane de lei mai mare decat asocierea castigatoare, CON-A.

 

ACI a contestat in instanta atribuirea licitatiei si a castigat pe motiv ca materialele folosite de CON-A ar fi inferioare celor prevazute in studiul de fezabilitate.

 

SF-ul proiectului (n.red. Studiul de fezabilitate) a fost realizat de Universitatea Tehnica, iar din comisie a facut parte si prorectorul Mircea Petrina. Intrebat pe cine reprezinta, firma Bogart sau Universitatea Tehnica, prorectorul Petrina a spus ca "pe amandoua".

Intrebat daca a atras atentia autoritatii contractante, Primariei Cluj-Napoca, in legatura cu faptul ca materialele folosite la Sala Polivalenta nu corespund, acesta a spus ca: "La SF s-au prezentat doua variante. Primaria ne-a cerut ca Universitatea Tehnica sa hotarasca care dintre variante o sustinem. S-a facut o comisie tehnica prezidata de domnul arhitect Tiganas, in care am fost eu si Adrian Iancu, si s-a hotarat solutia care sa se realizeze si domnul Tiganas a facut o macheta cu stadionul si Sala Polivalenta propusa. Sala care s-a facut a avut un anumit pret, adica peste 120 de milioane de lei. Nu am mai avut controlul si nu am mai fost intrebati.

Bogart - ul a facut partea de arhitectura, partea de rezistenta din SF, in asociere cu Universitatea Tehnica. Universitatea nu are ateliere de proiectare".

Intrebat daca nu este in conflict de interese, Petrina a spus ca "nu este conflict de interese (n.red. universitatea si firma Bogart Construct) fiind asociati. Noi am vrut sa promovam ca asociati si Universitatea Tehnica sa apara ca si un element important in Cluj. Si are astfel de programe sa faca", a spus Petrina, putin afectat de intrebare.

 

Aflat sub tirul intrebarilor, directorul ACI Cluj, Dorin Muresan, i-a soptit lui Mircea Petrina sa spuna ca intrebarea nu face obiectul conferintei.

 

ACI vrea sa termine Sala Polivalenta cu tot cu "bubele" pe care le are! Despre oferta CON-A: Se poate face si un CORT cu 60 de milioane de lei

Comentarii Facebook