Refacerea liniei de tramvai incepe in 1 iulie! Primul tronson refacut este intre strada Bucium - Podul Calvaria VIDEO

 

Lucrarile de refacere a liniei de tramvai din Cluj-Napoca vor incepe in 1 iulie cu tronsonul strada Bucium - Podul Calvaria.

"Tramvaiul va circula de la Podul Calvaria pana la Bulevardul Muncii, iar de pe strada Bucium si pana la pod se va circula cu autobuzul. Transportul se va face cu ajutorul autobuzelor cu burduf, iar modul de taxare nus e schimba. Clujenii vor composta biletul numai pe tramvai, iat autobuzul ii va duce de pe strada Bucium pana la Podul Calvaria", a declarat primarul Sorin Apostu.

Refacerea liniei de tramvai din cartierul Manastur si pana in Piata Garii va dura maxim 12 luni. "Initial, acest proiect trebuia sa dureze 12 luni, dar din cauza contestatiilor am pierdu timp si constructorul mi-a promis ca va termina totul in 10 luni", a mai spus Sorin Apostu.

Tramvaiul 102 va disparea pe durata lucrarilor si abonamentele vor fi valabile pe numerele 100 si 101.

Lucrarile la tronsonul strada Bucium - Podul Calvaria vor dura 3 luni, iar apoi se va lucra la tronsonul Podul Calvaria - Podul Horea, care va fi gata in 6 luni.

Valoarea investitiei este de 128 de milioane de lei cu TVA si va fi refacuta linia de tramvai care are lungimea de 25 de kilometri.

Trosonul 1 din proiect, intre cartierul Manastur si Piata Garii, ar urma sa fie finalizat in 12 luni, iar abia apoi sa fie "atacat" tronsonul 2, intre Piata Garii si cartierul Iris.

 

Finantarea este asigurata in proportie de 99% din fonduri europene.

 

Vezi si...

Vezi cum se circula pe durata lucrarilor la linia de tramvai VIDEO

Lucrarile de modernizare a liniei de tramvai din Cluj-Napoca intra in linie dreapta. VEZI cand incep si unde se va lucra

Comentarii Facebook