Impact cere Primariei Cluj-Napoca 60 de milioane de euro despagubiri pentru proiectul imobiliar din Dealul Lomb "mort in fasa"


Consilierii locali din Cluj-Napoca au votat demararea unei selectii de oferte pentru angajarea unei case de avocatura care sa ii reprezinte intr-un eventual proces cu firma Impact, dezvoltatorul proiectului imobiliar din Dealul Lomb.

Impact nu a mai demarat proiectul de case si blocuri, dar acum a notificat Primaria Cluj-Napoca si solicita plata a 60 de milioane de euro, bani investiti in realizarea planului urbanistic zonal pentru cele 197 de hectare din zona Lomb.

"O parte din consilierii locali, care sunt si juristi au dorit sa faca parte dintr-o comisie care sa intoarca pe toate partile contractul. La prima vedere cei care ne-au dat in judecata n-au nicio sansa pentru ca dansii sunt cei care ne-au dat afara din aceasta societate, dar trebuie sa fim pregatiti pentru ca am mai avut solutii in care dreptatea era in alta parte, dar instanta gandea altfel. Consideram un abuz al celor de la Lomb, intrucat ei nu si-au indeplinit obligatiile nu numai in Cluj-Napoca, in Constanta si in alte locatii. Este clar ca sunt o firma care nu au reusit sa duca la indeplinire contractul asumat. Ei acum solicita o suma destul de mare, dar au pus niste preturi pentru planul urbanistic zonal, ca nici daca l-ar fi facut pe luna nu ar fi costat atat", a declarat primarul Sorin Apostu.

Consilierul local PNL Cluj, Steluta Cataniciu, s-a opus angajarii unei case de avocatura pentru ca firma Impact este in procedura de insolventa si pentru a demara un proces trebuie sa plateasca 10% din suma taxa de timbru. "Ei au facut numai o notificare, dar pana la proces mai este mult. Oricum noi ne-am indeplinit obligatiile si nu prea avem de ce sa ne temem. In plus, daca angajam o casa de avocatura va trebui sa achitam un onorariu de 10-15% din valoarea ceruta ca despagubire", a mai spus Cataniciu.

Cartierul de locuinte din Dealul Lomb ar fi urmat sa fie construit pe un teren de 197 de hectare pus la dispozitie de Primaria Cluj-Napoca. Din 2008, o data cu criza financiara, proiectul a fost blocat, iar acum firma Impact incearca sa scoata un profit.


Impact ar fi trebuit sa investeasca in proiectul imobiliar dealul Lomb aproximativ 400 de milioane de euro si sa faca 3.200 de case si 2.500 de apartamente.

Comentarii Facebook