Cluj: Planurile urbanistice care nu corespund cu situatia din teren vor fi anulat


Consilierii locali au aprobat o hotarare initiata de primarul Sorin Apostu, prin care se va face curat in urbanismul clujean.

Potrivit hotararii, planurile urbanistice aprobate de municipalitate, care nu corespund cu situatia din teren, pot fi anulate, iar proiectantii vor trebui sa le refaca si sa gaseasca solutii pentru lipsurile semnalate.

Consilierii PSD si PNL au dezbatut proiectul si au cerut amanarea acestuia, motivand ca daca planurile trebuie refacute clujenii vor fi pusi la plata.

 

"Directia de urbanism supune aprobarii Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca propunerea ca documentatiile de urbanism PUZ si PUG aprobate, care nu au fost puse in aplicare, respectiv nu au produs efecte in teren sa isi inceteze aplicabilitatea.

In unele cazuri, drumurile aprobate prin documentatii de urbanism nu au fost realizate conform proiectelor, nu au fost dezmembrate suprafete le necesare cu titlu de 'drum', iar, in alte situatii au aparut conflicte intre proprietarii de teren, legate de traseele drumurilor.

Exista cazuri in care traseele de circulatii propuse sunt imposibil de realizat, din cauza situatiei reale din teren, sub aspectul morfologiei terenului sau a proprietatii.

Beneficiarii interesati sa construiasca, pot solicita actalizarea documentatiilor de urbanism, avand in vedere situatia topo-cadastrala actualiata, inclusiv inscrierea suprafetelor de teren cu destinatia 'drum' si miscarea parcelelor si cu respectarea prescriptiilor cuprinse in regulamentul aferent PUG", se arata in proiectul hotararii aprobat de consilierii locali.

Comentarii Facebook