I se cere demisia viceprimarului UDMR al Clujului: Îi instigă pe maghiari să dea în judecată Primăria

 

Viceprimarul UDMR, Anna Horvath, este acuzat că îi instigă pe tinerii maghiari să dea în judecată Primăria Cluj-Napoca pentru a cere plăcuțe bilingve. 

 

Avem un viceprimar, care in anul 2015, an in care suntem capitala europeana a tineretului, instiga explicit si fara echivoc, tinerii clujeni de etnie maghiara la nesupunere civica si angajarea a 1000 de procese cu administratia publica locala, pe care insasi domnia sa o reprezinta. 

 

E normal sa vorbim despre drepturi colective si individuale, e normal sa luptam pentru fiecare crez al nostru, dar nu e normal sa strivim si litera si spiritul legilor nationale si europene, care au fost create pentru a trai cu totii in armonie, asa diferiti cum suntem. 

 

Haideti sa incepem de undeva, daca domnul primar e prea obosit, inclusiv pentru a va mai observa actiunile: plecati din administratia clujeana doamna viceprimar, pana nu e prea tarziu pentru noi toti, daca va regasiti mai bine in vocea societatii civile, daca ati ajuns sa gasiti prea mare si impovaratoare raspunderea cu care ati fost investita. Abandonati scaunul administrativ al deciziilor asumate daca nu sunteti in stare sa reprezentati clujenii si sa respectati institutia publica in care semnati statul de plata”, acuză consilierii locali ai PSD Cluj. 

 

Aleși locali fac referire la Grupul ”Musai Muszaj”, care a anunțat că va milita pentru ca 1.000 de persoane să dea în judecată Primăria Cluj-Napoca și să ceară plăcuțe bilingve. Ei au organizat și un flash-mob în Piața Unirii.

 

Aceștia susțin că viceprimarul este la curent cu faptul că municipalitatea va amplasa plăcuțe în cinci limbi, inclusiv maghiara, la intrările în oraș. ”Daca instigati hotarata din scaunul de viceprimar la initierea a 1000 de procese impotriva primariei, pentru nerealizarea placutelor bilingve, cand la Cluj-Napoca se gasesc in lucru placute in cinci limbi de circulatie europeana, cred ca nu intelegeti rolul de reprezentare pe care il aveti in primaria clujeana.

 

Va cerem si va asteptam demisia doamna viceprimar, atat pentru confortul pe care il veti avea, neingradit de prevederi legale si administrative, intre acele 1000 de voci ale societatii civile, cat si pentru confortul pe care ni-l creati noua daca nu suntem nevoiti sa parcurgem demersul legal de demitere a dumneavoastra”, au mai afirmat cei din Grupul consilierilor locali PSD Cluj-Napoca.

 

Anna Horvath nu a ripostat la comunicatul celor de la PSD.

Comentarii Facebook