Horia Sulea a trimis Politia Locală pe drumul cu dejectii din comuna: Canalizarea e proprietatea oamenilor

 

Politia Locală din Florești a verificat sesizarea privind apele cu dejectii care ajun direct pe drumul din zona Ansamblurilor Rezidenţiale Emerald Gardens și Sun City.

 

Primăria comunei Florești nu a efectuat absolut nici un fel de săpături în zonă. Bineânţeles, opinia unora este că dacă se sapă ceva in Florești, Primăria sapă. Operatorul care exploatează distribuţia de apă potabilă și preluarea apelor menajere uzate și pluviale în comuna Florești este Compania de Apa Someș S.A. Întreţinerea reţelelor de apă și canalizare care nu au fost predate domeniului public ramân în sarcina proprietarilor, aceștia fiind singurii răspunzatori pentru buna funcţionare a acestora”, precizează conducerea Primăriei Florești.

 

Situaţia juridică a staţiilor de pompare este una tranzitorie, ”nefiind predate către domeniul public al comunei Florești, din motive tehnice. De asemenea, legat de drum, acesta a fost predat către Primăria comunei Florești parţial și, deși există afirmaţii că s-a făcut un act de renunţare pentru cealaltă parte, Primăriei comunei Florești nu i-au fost comunicate nici un fel de acte  în acest sens de către proprietar până la această dată.

 

Administraţia publică locală Florești face toate demersurile pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viată ale floreștenilor, dar, remedierea peste noapte, în secunda doi dupa preluarea unei situaţii precare lasată de dezvoltatorii imobiliari neserioși (drum, canalizare, etc. ) este imposibila”, se mai arată în comunicatul celor de la Primărie.

 

Miercuri, 9 septembrie, reprezentanţii  Poliţiei Locale Florești s-au prezentat la faţa locului, ”unde s-a constatat că problemele sunt generate de staţiile de pompare parţial funcţionale, staţii care sunt amplasate pe un teren privat din vecinătatea ansamblurilor menţionate. Departamentul Poliţia Locală Florești va lua toate măsurile necesare în vederea soluţionării problemelor existente, în cel mai scurt timp posibil”.

 

Citește AICI reclamatia oamenilor din zonă și mai multe fotografii

 

Comentarii Facebook