Duminica 27 Septembrie

Horea Uioreanu îl acuză pe Alin Tișe că MINTE: Voia să DEMOLEZE Centura Apahida în 2010. VEZI DOVADA

 

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, îl acuză pe Alin Tişe că minte când spune că nu știa că pista de 3.500 de metri a Aeroportului se suprapunea Centurii Apahida.

 

Domnul senator susţine că nu a avut nici un fel de responsabilitate în elaborarea proiectului de dezvoltare a aeroportului, toate documentele fiind gestionate de conducerea aeroportului. Mai mult chiar, el mai afirmă că, în realitate, ”construirea pistei de 3,500 m nu e influenţată / afectată în nici un fel de construirea centurii, aşa cum eronat se susţine în spaţiul public”, dându-se victimă. Vreau să-i reamintesc domnului Alin Păunel Tişe că în octombrie 2010 a solicitat doamnei Anca Boagiu, ministrul transporturilor la acea data, în scris, sprijin ”cu emiterea unui aviz favorabil” pentru ”Planul Urbanistic Zonal – Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Cluj Napoca şi dezvoltare servicii în zonele aferente”. El mai preciza în adresa remisă ministerului ”că în momentul în care vor demara lucrările pentru etapa finală la obiectivul de investiţie Pista de 3500 de m, Consiliul Judeţean Cluj se angajează să facă demersurile necesare devierii parţiale a unui tronson din Varianta ocolitoare Cluj-Est înspre Apahida. Pentru prima etapă a Pistei la 2100 de metri ce urmează să fie începută în acest an, nu este necesară nici o intervenţie asupra centurii ocolitoare existente”, precizează Horea Uioreanu, citând un document trimis ministrului Transporturilor.

 

Precizez faptul că demersul ex-preşedintelui CJ Cluj venea ca urmare a unei adrese remisă de CNADNR care îşi declina competenţa în ceea ce priveşte avizarea acestui PUZ în favoarea Ministerului Transporturilor. După mai multe reprize de corespondenţă, Ministerul a avizat PUZ aferent primei etape de construire a pistei, respectiv la 2100 de m, cu precizarea că la momentul demarării proiectului pentru restul de 1400 de m să se revină cu soluţii care să nu afecteze centura ocolitoare”, a mai spus Uioreanu.

 

 

Vezi AICI ce a declarat Alin Tișe.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a anunțat că s-a găsit o soluție prin care centura nu va mai fi mutată. Citește AICI detalii.

.

Comentarii Facebook