Guvernul a majorat sporurile angajaţilor din armată, poliție, SRI, SIE și penitenciare

 

Guvernul a majorat sporurile ce sunt încasate de personalul militar, din serviciile de informaţii, din apărare şi penitenciare.

 

Propunerea a venit din partea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, Gabriel Oprea, şi precizează că militarii, poliţiştii şi ceilalţi angajaţi din  instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională vor putea fi plătiţi, de la 1 iulie 2014, pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi de sărbătorile legale, cu o majorare de 75% din salariul de bază, proporţional cu timpul efectiv lucrat în zilele respective, în cazul neacordării de timp liber corespunzător, scrie Mediafax.

 

Până acum, angajații din aceste structurii primeau timp liber pentru munca prestată în zilele nelucrătoare şi sărbătorile legale. Oficialii motivează că este nevoie de plata acestor zile pentru că personalul este redus. 

 

În aceste condiţii, acolo unde angajatorul nu poate acorda compensarea cu timp liber corespunzător, cei care au muncit în zilele libere vor primi o majorare de 75% din salariul de bază, proporţional cu timpul lucrat în acele zile, prin raportare la durata programului normal de lucru din respectiva lună”, se arată în comunicatul MAI.

 

Ministerul mai sublinează că angajații au cumulat foarte multe ore de muncă peste programul normal de lucru şi că instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională nu pot funcţiona.

 

Numai în acest an angajaţii acestor instituţii au avut de gestionat o serie de situaţii de ordine publică, de urgenţe civile sau generate de condiţiile meteorologice, care au presupus prezenţa permanentă în mijlocul comunităţilor, cum au fost căderile abundente de zăpadă de la începutul anului, inundaţiile grave din primăvară, gestionarea ordinii publice în timpul campaniei electorale din luna mai sau a altor numeroase evenimente care ar fi putut afecta ordinea şi liniştea publică”, se mai afirmă în comunicat.

Comentarii Facebook