Luni 28 Noiembrie

”Groapa” din Mărăști va arăta ca în Dubai! Apar două parkinguri, stații de metrou și de tren metropolitan


Zona Expo Transilvania se va schimba la față, vor apărea două parkinguri și un parc. Unul dintre parkinguri va avea un caracter multifuncțional, fiind și stație de metrou și va face legătura cu trenul metropolitan.

Radu Andronic, arhitectul care s-a ocupat de randările și viziunea noii zone, a spus că acum ”groapa” din Mărăști are un aspect învechit. 

Prin intervențiile pe care le vom face se dorește o reducere a traficului auto, o favorizare a traficului nemotorizat, pietonal, susținerea transportului public. Mai ales că proiectul nostru are fericirea, dar și nefericirea de a se suprapune din punct de vedere geografic, cu încă trei proiecte, foarte importante. Mă refer la proiectul de metrou, care pe amplasamentul nostru are două stații. Mă refer la stația Viitorul și stația de la IRA. Apoi are o stație de tren metropolitan, cea de la Podul IRA, și acest coridor de mobilitate durabilă. Va trebui să ne integrăm cu aceste proiecte.

Avem posibilitatea ca la Podul Ira, pe poligonul betonat, să creăm o clădire excepțională pentru arhitectura românească, o parcare multietajată cu funcțiune de terminal multimodal, cu ieșiri pentru stația de metrou integrate în această structură, cu spații comerciale, spații de agrement, acoperiș verde, rampe care să coboare din clădire spre parc”, a explicat arhitectul Radu Andronic.

Primarul Emil Boc a participat la dezbaterea publică, dar nu a vorbit mult despre proiectul din Mărăști. Acesta a spus, entuziast, că vor fi plantați 1000 de copaci în zona noului parc din Mărăști.

Fără titlu2.jpg

Fără titlu.jpg

Comentarii Facebook