Grațierea lui Gigi Becali, motiv de ceartă între Ponta și Băsescu



Decizia de grațiere a omului de afaceri Gigi Becali a pornit o nouă dispută între președintele Traian Băsescu și premierul Victpr Ponta. invitat la o emisiune TV, șeful statului a prezentat avizul negativ, semnat de Victor Ponta, în privința grațierii patronului stelist.

"Ponta e mincinos când spune că el l-ar graţia în locul meu pe Gigi Becali. Ministrul Justiţiei mi-a trimis un aviz negativ în care se arată ca nu se impune graţierea lui Becali. Iar el iese după acest aviz şi spune că l-ar graţia (...) Ponta e mincinos când spune că el l-ar graţia în locul meu pe Gigi Becali. Pe data de 13 ianuarie, ministrul Justiţiei mi-a trimis un aviz negativ în care se arată ca nu se impune graţierea lui Becali. Iar Ponta iese după acest aviz şi spune că l-ar graţia. Vărul lui Ponta, ministrul Justiţiei, mi-a trimis că nu e de acord cu graţierea lui Becali. Mă îndoiesc că Ponta n-a ştiut de avizul negativ", a declarat Traian Băsescu la B1 TV, arătând documentul primit de la Cazanciuc.

Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută că în locul ministrului Justiției ar fi acceptat grațierea lui Becali.

"Există o cerere la Ministerul Justiţiei. Ministrul m-a informat. Va lua o decizie. Dacă aş fi ministrul Justiţiei, aş propune preşedintelui. Dar nu sunt. Decizia aparţine ministrului Justiţiei", spunea Victor Ponta, la Antena 3.

"Din punct de vedere uman, cred că Gigi Becali trebuie graţiat", a spus premierul marți seara.

Comentarii Facebook