Cum răspunde Emil Boc cererii lui Blaga de a demisiona din PDL, după înscrierea în Fundația Mișcarea Populară

 

Primarul Emil Boc i-a dat o replică președintelui PDL, Vasile Blaga, care i-a cerut să decidă vrea să fie membru al unei fundaţii care s-a săturat de PDL.

 

Întrebat dacă nu au fost presiuni din partea liderilor PDL pentru a-și da demisia după ce a anunțat că se înscrie în Fundația Mișcarea Populară, Emil Boc a spus că ”Nu! A face parte dintr-o asociație sau fundație este un lucru normal. Sunt membru în mai multe asociații, așa sunt și membru în această fundație. Obiectivul meu nu este să mă războiesc cu cineva. Obiectivul meu este să ne război noi toți cu unicul adversar politic comun, care este USL -ul, și care trebuie bătut în alegerile care urmează, dacă nu la europarlamentare, măcar la prezidențiale”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Eu nu cred că vom ajunge în situaţia de a-i exclude din partid, pentru că nu cred că vor juca strâmb. E o chestiune de onoare. Cinstit ar fi din partea lor să-şi dea demisia. Eu ştiu că asta îi costă funcţia de primari, dar au ajuns primari cu ajutorul partidului. Este foarte ciudat să te înscrii într-o fundaţie care se declară împotriva PDL şi să fii membru PDL. Lumea judecă cât de serioşi suntem fiecare, cât de demni suntem fiecare, cât de ataşaţi suntem valorilor PDL. Eu în permanenţă le spun colegilor un lucru, că îmi sunt prieteni, dar mai prieten îmi este PDL, pentru că el l-a făcut şi pe Blaga ministru de vreo 3-4 ori, şi pe Boc l-a făcut prim-ministru, nu altcineva. O să analizăm în partid toată această situaţie”, a declarat Vasile Blaga pentru Revista 22. 

 

Primarul Emil Boc a anunţat, duminică, la Cluj, că a acceptat să facă parte din Fundaţia Mişcarea Populară. ”Am acceptat invitaţia lui Marian Preda de a face parte din Fundaţia Mişcarea Populară”, a declarat Emil Boc.

 

Fundaţia Mişcarea Populară îşi propune să apere, să susţină şi să promoveze proiectele de reformă şi de modernizare a statului român. Cred că acolo pot avea o contribuţie să susţinem acele proiecte pe care împreună cu preşedintele Traian Băsescu le-am susţinut dintotdeaua. Sunt proiecte de care nu m-am dezis niciodată, împreună cu preşedintele României am trecut ţara prin criza economică”, a mai spus Boc, duminică, la dezbaterea organizată la Cluj-Napoca de Fundația Mișcarea Populară.

Comentarii Facebook