Marti 29 Noiembrie

FOTO - S-au reluat lucrările de modernizare pe drumul Gilău-Mărișel. Alin Tișe: „Am făcut un pas uriaș înainte”


Consiliul Județean Cluj a reluat lucrările de reabilitare și modernizare rămase neexecutate din cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează DJ 107P Gilău (DN1) – Someșul Rece -  Mărișel – DN1R, cu o lungime de 44,26 km. 

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, acesta se desfășoară în ritm extrem de susținut, pe mai multe sectoare. 

MODERNIZARE DRUM 1.jpg

Am făcut un pas uriaș înainte, după problemele avute cu vechiul constructor. Fiind un drum extrem de important pentru județ, din punct de vedere strategic și turistic, vom urmări ca acesta să fie modernizat potrivit celor mai exigente standarde, sens în care am și impus ca lucrările să aibă o garanție de cel puțin cinci ani”, a transmis președintele Consiliului udețean Cluj, Alin Tișe. 

 

În condițiile unei puternice mobilizări a firmei contractate, mai multe echipe dispuse pe întreg traseul drumului desfășoară în această etapă lucrări constând în frezarea pe mari suprafețe a zonelor de carosabil deteriorate, cooslidarea mai multor sectoare de drum, înlocuirea și montarea tuburilor de podețe, precum și reabilitarea a trei poduri aflate pe raza de extindere a lucrărilor.

MODERNIZARE DRUM 2.jpg

Lucrările de reabilitare vizează și nu mai puțin de 14 poduri dar și realizarea de acostamente, şanţuri și rigole, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin executarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

MODERNIZARE DRUM 3.jpg


Comentarii Facebook