E cam imposibil să treacă două mașini prin sensul giratoriu de pe Frunzișului - VIDEO din dronă


Imaginile din dronă arată că în sensul giratoriu de pe Frunzișului este aproape imposibil să treacă două autoturisme în același timp. 

Strada Frunzișului are două benzi pe sens, iar înainte de construirea sensului giratoriu, tocmai aceasta era problema, faptul că traficul este ”gâtuit” de curba de la Lidl. Acum traficul este ”gâtuit” de sensul giratoriu de la Lidl. 

Primăria a lăsat pe mâna investitorilor privați Winds și Lidl amenajarea acestui sens giratoriu, în care s-ar fi investit 2,6 milioane de euro. 

Câteva întrebări la care ar trebui să răspundă constructorul și Primăria:

1. De ce nu s-a făcut din fonduri publice?

2. Dacă s-a decis să se facă din fonduri private, de ce nu s-a impus amenajarea a două benzi pe sens, suficient de late?

3. Ce rost are acest sens goiratoriu, dacă nu oferă posibilitatea trecerii a două autoturisme în același timp? Spre exemplu precum este cel de pe strada Câmpului!

Constructorul și Primăria Cluj-Napoca nu au oferit nicio explicație pe aceste teme până acum!

UPDATE

 

 

”1. Lățimea căii de rulare este conform standardelor impuse de lege adică de min. 3.5 m pentru fiecare bandă de circulație (sunt prevăzute câte 2 benzi pe fiecare sens).  

2. În acest moment se desfășoară încă lucrări specifice, care necesită demarcarea cu ghidaje  stradale atât pentru siguranța circulației cât și a echipelor implicate.  

3. Semnalizarea existentă este provizorie, conform autorizației emise de poliția rutieră și însușită de Primaria Cluj. Sistemul de balizaj creează impresia că benzile de circulație sunt îngustate. În concret,  respecatrea normativului privind lățimea căilor de circulație va fi confirmată de către autoritățile  competente la momentul recepției. La momentul finalizarii lucrării lățimea minimă impusă și  respectată va fi de 3.5 m/bandă adica 7 m pe sens. 

4. Până în acest moment proiectul tehnic a fost respectat, iar alinierea execuției la planul  proiectului va fi confirmată de către instituțiile abilitate la momentul recepției lucrării.  5. Insistăm asupra faptului că montarea bordurilor reprezintă o etapă intermediară și foarte  apropiată de finalizarea lucrărilor de execuție și nu reprezintă finalizarea completă a acestuia. Fiind un  punct important în realizarea proiectului, evenimentul a fost marcat printr-o poză de grup a colegilor și colaboratorilor implicați, reprezentând dovadă a recunoașterii eforturilor depuse în contextul  ultimelor 2 ani pe care cu toții i-am depășit cu greu. Suntem în asentimentul participanților la trafic și înțelegem nerăbdarea acestora de a fluidiza traficul având în vedere dezvoltarea accelerată a orașului. 

Vă prezentăm atașat  

- Copie după proiectul tehnic. 

- Fotografie cu lățimea căii de rulare. 

Cu stimă, 

Bob Dorin”.

13_D2_Profil transversal tip 2 strada Frunzisului_page-0001.jpg

WhatsApp Image 2022-05-30 at 17.05.19.jpegWhatsApp Image 2022-05-30 at 16.48.30.jpeg

Comentarii Facebook