Duminica 27 Noiembrie

Florin Cîţu, după ce INS a anunţat că economia României a crescut în anul 2021: „Confirmă ce spuneam acum câteva săptămâni”


Fostul premier, Florin Cîțu, aafirmat marți, 8 martie, după ce INS a anunțat că economia României a crescut în anul 2021, că este o creștere mai mare cu 1,3 puncte procentuale decât estimările inițiale. „Ceea ce era de demonstrat”, a adăugat liderul PNL.

INS confirmă ce spuneam despre creşterea economică pentru 2021 acum câteva săptămâni. Mai mare cu 1.3 puncte procentuale decât estimările iniţiale. QED (Quod erat demonstrandum – Ceea ce era de demonstrat)”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook. 

Produsul Intern Brut (PIB) al României a crescut în anul 2021 cu 5,9%, comparativ cu anul 2020, la 1.179 miliarde lei preţuri curente. În trimestrul IV 2021, PIB-ul a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,1%1 comparativ cu trimestrul III 2021, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Florin Cîţu, fost premier şi fost ministru de Finanţe, a vorbit, în repetate rânduri, despre creşterea economică şi revenire după pandemia de coronavirus.  

Creşterea economică este mai mare decât cea bugetată. Bugetată, a fost o creştere reală de 4,6%, iar acum avem o creştere de 5,6% pentru 2021. Eu vă spun că sunt date parţiale, cred că se va duce spre 6% creşterea economică. (..) Eu vă spun că sunt parţiale şi estimările mele arată o creştere spre 6%, în 2021, chiar dacă rămâne la 5,6%, coricum este un punct procentual peste ce am avut în buget, deci veniturile la buget sunt mai mari, oricum, faţă de anul trecut”, declara, în 15 februarie, preşedintele PNL.


Comentarii Facebook