Floreștiul nu are niciun caz de coronavirus: S-au luat măsuri de la început


Primarul comunei Florești, Horia Șulea, susține că mai sunt 5 persoane în autoizolare, dar deocamdată nu este niciun locuitor infectat cu coronavirus, ca urmare a măsurilor luate din timp.

Acum, în pragul Învierii Domnului, o veste extraordinară. La nivelul UAT Florești mai aveam doar 5 (CINCI !!) persoane în autoizolare/carantină (iar săptămâna viitoare cifra va fi ZERO!). Și nici un caz de COVID 19!

La o populație de peste 60.000 de oameni și deși în februarie – martie au revenit în Florești aproximativ 5.000 de persoane. O parte din acestea au sosit înainte de impunerea autoizolării / carantinei, o parte ulterior și au trecut, după caz, în carantină sau autoizolare. Astfel că la mijloc de martie am avut chiar și peste 800 de carantinați/autoizolați.

Dar, încă dinaintea declarării Stării de Urgență, la nivelul Floreștiului am luat o serie de măsuri curajoase, care, iată, acum își arată roadele: dezinfecție stații de autobuz, dezinfecție parcuri de joacă, dezinfecție și spălare intensă străzi și trotuare, închidere Târg Auto, închidere parcuri, suspendarea oricărei activități sportive, monitorizare persoane aflate în autoizolare / carantină, supraveghere și ajutor instituțional acordat persoanelor peste 65 de ani fără venit și a celor aflate în autoizolare, dezinfecție scări de bloc, montare dispersoare dezinfectant în scările de bloc, implicare activă în campaniile de ajutorare urgentă și punctuală a unor persoane aflate în autoizolare…

Floreștiul a rămas sănătos. Prin măsuri curajoase, luate înainte de debutul curbei ascendente a gradului de pericol, cu aplicarea imediată a acestor măsuri și cu un puternic simț real civic al comunității. Țin să le mulțumesc tuturor floreștenilor și mai ales celor peste 800 care au înțeles necesitatea carantinei/autoizolării complete și au făcut un efort semnificativ pentru a respecta regulile.

Floreștiul, dacă există colaborare între autorități și cetățeni, poate trece cu succes peste obstacole dificile”, a precizat primarul.

Comentarii Facebook