Floreștiul intră cu buldozerul în imobilele construite fără autorizație


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat că imobilele ridicate fără autorizație vor fi demolate.

În Florești au fost identificate 15 case fără autorizație, care vor fi demolate. 

Cei cu case sau construcții ilegale, care nu și-au rezolvat problemele pentru care au fost sesizați, vor fi chemați în instanță. Deja am și depus peste 15 cereri de chemare în instanță pentru demolarea acelor clădiri care sunt ilegal construite”, a declarat Bogdan Pivariu, la emisiunea Ziua Live.

Consilierii locali USR Florești nu cunosc legile administrative? Jurista i-a scos la tablă la finalul ședinței - VIDEO

Floreștiul are 70.000 de locuitori, dintre care 48.000 de oameni au acte în regulă.

În Cluj-Napoca sunt 250 de case fără autorizație

Primarul Emil Boc a spus că sunt 250 de case pe Valea Fânațelor care vor fi demolate, dacă instanța de judecată va aproba acest lucru. 

Dacă sentințele vor rămâne definitive, le vom demola. Nu pot face decât aplicarea legii. Vă rog să mă înțelegeți. Problema socială este una, dar problema respectării legalității într-un oraș nu poți să o negociezi. Nu îmi justific funcția de primar, dacă nu sunt în stare să aplic legea. 

Una dintre obligațiile legale ale unui primar este să vegheze la respectarea legalității. Nu pot avea decât aceeași unitate de măsură. Cum pot să opresc alte construcții ilegale în alte părți ale orașului? Vor spune că acolo s-a putut.

Cine a făcut cu autorizație, dar a depășit limitele ei este una. Ei poate intra în legalitate, dacă legea le permite. Unde s-a făcut fără autorizație, din start te-ai gândit să faci o casă ilegal, nu există altă soluție decât demolarea, prin sentințe judecătorești. 

Legea nu permite intrarea în legalitate la construcțiile fără autorizație. Dacă un judecător va da o decizie, voi respecta orice decizie judecătorească. Indiferent dacă îmi convine sau nu. Legea este foarte clară. Nu se permite intrarea în legalitate la lucrările care sunt făcute fără autorizație”.

Emil Boc: 250 de case fără autorizație de pe Valea Fânațelor și Chintăului vor fi demolate

Comentarii Facebook