Firma Diferit acuzată de ”șantaj” în cazul Centurii Florești - FOTO

 

Contractul cu firma Diferit pentru centura de sud a comunei Florești a fost reziliat pentru că s-a ajuns la un ”șantaj”.

 

Asa dupa cum stiti, contractul cu cei de la Diferit SA (castigatorul licitatiei pentru executie Drum de Legatura Sud) a fost reziliat. Daca ei nu vor sa lucreze sau nu sunt lasati de altii sa lucreze, sa fie sanatosi. 

 

De asemenea, eu nu voi ceda la santaje precum, de exemplu, se mareste pretul sau nu execut lucrarea. Ei si-au asumat prin licitatie un pret de executie, Legea permite actualizarea cu inflatia si atat. La Floresti nu e loc de povesti cu acte aditionale si preturi umflate fata de cele asumate la licitatie.

 

Asa ca vom cauta pe cineva cine sa vrea si sa poata sa lucreze. Ne dorim sa reluam licitatia. Pana acolo mai sunt o serie de aspecte juridice. Pana atunci ne descurcam cum putem. Zilele trecute, pe drumurile comunale de pe traiectul Drumului de Legatura Sud (Razoare Sud, Crizantemelor) s-a intervenit cu reparatii, plus strat nou de pietris/criblura + liant si nivelare. Astfel ca acum drumul se prezinta in conditii decente, fiind practicabil, la nivel de macadam. Pe partea de jos (Razoare Nord, V

Garboului) se intervine la plombari si refacerestrat asfaltic.

 

Asta, asa, pana in primavara. Apoi vine si modernizarea drumului de la nivel de macadam la asfalt”, a afirmat primarul Horia Șulea, într-o postare pe Facebook.

 

Firma Diferit a dat în judecată Primăria Florești, la Tribunalul Comercial, în încercarea de a forța prin instanță majorarea bugetului de execuție a Centurii de Sud a comunei Florești, motivând scumpirea materialelor de construcții, a combustibilului și a forței de muncă, conform acestei surse.

 

Reprezentanții firmei Diferit au precizat recent că nu comentează nimic despre contractul cu Primăria Florești, pentru că există clauze în acest sens.

Comentarii Facebook