Fara apa calda si caldura pe 7 strazi din Gheorgheni! Oficialii de la Termoficare cer rabdare: "Daca nu primesc caldura nici nu platesc!" - VIDEO

Mii de clujeni de pe 7 strazi din cartierul Gheorgheni stau de aseara fara apa calda si caldura din cauza unor lucrari la retea. Oficialii Regiei de Termoficare sustin ca "Oamenii care nu primesc caldura nici nu platesc, asa ca sa astepte sa se remedieze situatia".

Reprezentantii Companiei de Apa Somes sustin ca au anuntat in dimineata zilei de marti, 1 februarie, ca se intrerupe furnizarea apei potabile pentru efectuarea "unor lucrari de remediere avarii si reabilitare a retelei de alimentare cu apa, lucrari pentru care nu se pot asigura modalitati alternative de alimentare". Locatarii pe strazile afectate spun, insa, ca nu au fost anuntati de nimeni de ce nu au apa calda si caldura.

Astfel, oficial intre orele 09.00 - 15.00 a fost taiata apa pe Aleea Scarisoara, aleea Baisoara, aleea Baita, aleea Detunata (partial), aleea Meses, strada Octavian Fodor, aleea Gala Galaction, dar si centralele termice 4, 5 si 6. Oamenii nu au ramas numai fara apa, dar si fara caldura. Acesta a fost anuntul oficial, dar oamenii sustin ca nu mai au de aseara din jurul orei 21,00 apa calda si caldura. 

Purtatorul de cuvant al Regiei Autonome de Termoficare (RAT) Cluj, Raimonda Boian, a declarat pentru Stiri de Cluj in jurul orei 14.00 ca "alimentarea cu apa calda va fi reluata dupa ora 15.00, in conformitate cu planul de lucrari al Companiei de Apa Somes".

Patru ore mai tarziu, in jurul orei 18.00, lucrurile nu erau schimbate. Contactata telefonic in legatura cu aceasta problema, Raimonda Boian, a declarat ca "nu este responsabilitatea Regiei Autonome de Termoficare ca inca nu s-a terminat lucrarea. Nu avem apa in centrale asa ca nu avem cum sa furnizam caldura. Oamenii care nu primesc caldura nici nu platesc, asa ca sa astepte sa se remedieze situatia. Nu este responsabilitatea noastra", a afirmat Raimonda Boian, care le-a sugerat locatarilor de pe cele 7 strazi sa sune la dispeceratul Regiei de Termoficare, la numarul 0264-503709 pentru a afla care este situatia lucrarilor, intrucat este in afara programului.

Purtatorul de cuvant al Companiei de Apa Somes, Lucian Croitoru, si directorul companiei, Dorin Ceataras, nu au raspuns la telefon pentru a explica in ce stadiu sunt lucrarile de remediere a defectiunii de la reteaua de alimentare cu apa.

Comentarii Facebook