Miercuri 24 Aprilie

Cursa stransa pentru presedintia UDMR! Vedeti ce isi propune fiecare candidat!

Pe masura ce candidatii UDMR atrag tot mai multe organizatii de partea lor, lupta pentru sefia UDMR devine tot mai stransa. Trei candidati se lupta pentru presedintia UDMR: Kelemen Hunor, Eckstein Kovacs Peter si Olosz Gergely. D

 

espre fiecare dintre ei se spune ca ar fi sustinut de cineva. Astfel,  Kelemen Hunor este considerat protejatul fostului presedinte Marko Bela, Eckstein Kovacs Peter este numit de unii "omul lui Basescu", iar Olosz Gergely, se spune ca este sustinut de Budapesta.

 

Potrivit ziarului Gazeta de Cluj, Eckstein Kovacs- Peter a declarat ca  doreste sa schimbe structura si modul de selectare a membrilor din consiliul permanent. In prezent, acestia sunt numiti si intra pe baza functiilor detinute in partid. Eckstein Kovacs propune cresterea numarului de membri, acestia fiind alesi din randul UDMR-istilor care au fost alesi in functii publice, cum ar fi presedintii de Consilii Judetene, precum si cei care ocupa functii de conducere in partid, inclusiv in organizatiile de tineret.

 

In ceea ce il priveste pe Olosz Gergely, acesta a declarat, potrivit Gazeta de Cluj, ca daca UDMR restabileste legatura cu Budapesta nu va mai inregistra, oficial, Partidul Popular al Maghiarilor din Ardeal, o initiativa politica a Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania. Olosz a afirmat ca locul lui Laszlo Tokes este alaturi de UDMR si ca nu exclude acordarea unei functii de conducere in partid episcopului reformat.

 

Kelemen Hunor, este un sustinator fatis al autonomiei terioriale si culturale, in cadrul unei regionalizari a Romaniei, care sa nu afecteuze unitatea si indivizibilitatea statului. In legatura cu acuzatiile cum ca ar fi omul lui Marko Bela si ca acesta va continua sa conduca partidul prin el, Kelemen Hunor a declarat deciziile sale ii apartin si nu au nici o legatura cu relatia sa de prietenie cu fostul presedinte al Uniunii. ?Nu Budapesta alege presedintele UDMR, cum nici Bucurestiul nu alege. Cei peste 500 de delegati la Congres au aceasta calitate. Eu nu am o relatie nici buna, nici rea cu colegii de la Budapesta. Am o relatie corecta si sunt convins ca vom gasi intelegere atat la Budapesta, cat si cu colegii din FIDESZ si vom ajunge la un dialog?, a spus Kelemen Hunor.

 

Sursa Gazeta de Cluj

Comentarii Facebook