Falsi producatori, depistati la Cluj! Acestia au fost amendati cu 17.500 de lei - VIDEO


Mai multi falsi producatori au fost depistati de echipele mixte ale Primariei Cluj Napoca si ai Prefecturii Cluj. Amenzile aplicate se ridica la 17.500 de lei.

Primarul Sorin Apostu a declarat ca au fost controlati 16 producatori de legume de sezon din satele si comunele din apropierea municipiului Cluj Napoca, care vindeau produse aduse din import.

"In urma unor controale efectuate de echipe mixte ale Primariei si Prefecturii am constatat inselatorii. Am verificat sursa produselor de sezon si am descoperit ca in unele cazuri legumele erau cumparate de la distribuitorii en-gros si se vindeau in piete de producatori ca fiind cultivate in gradinile proprii. Au fost controlati 36 de producatori din care 7 vindeau produse pe care nu le cultivasera – ceapa, morcovi, salata, ridichi. Au fost aplicate  amenzi de 17.500 de lei. Am vrut sa descurajam practicile unora si sa-i amendam pe cei care vor sa ii pacaleasca pe clujeni", a spus Sorin Apostu.

Subprefectul Vasile Cozma a declarat ca a fost verificat si modul in care primariile din judetul Cluj au eliberat certificatele de producator. "Acolo unde vom constata ca produsele vandute nu corespund cu certificatul de producator vom aplica amenzi primariilor cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei. Daca un producator este depistat ca vinde in piete spanac si in certificat scrie ca nu are spanac, primaria poate retrage certificatul de producator", a precizat Vasile Cozma.

Controalele vor continua pana la sarbatorile de Paste.

Comentarii Facebook