Extinderea pistei și devierea Someșului, blocate în Consiliul Județean de PDL

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, îi acuză pe consilierii județeni PDL că blochează intenționat proiectul de extindere a pistei și de deviere a Someșului.

 

Nu înțeleg atitudinea PDL față de proiectul de construire a noii piste a aeroportului. Desigur voi convoca o sedință de consiliu extraordinară săptămâna viitoare și voi repune acest proiect pe ordinea zi, pentru a permite demararea lucrărilor de deviere a Someșului.

 

Votul colegilor din PDL este cu atât mai greu de înțeles cu cât domnul deputat Daniel Buda a cerut parlamentarilor clujeni asumarea unui pact de susținere a proiectelor majore ale Clujului. Or consilierii județeni ai PDL pun piedici unui proiect care are o implicatie majoră în dezvoltarea viitoare a județului”, a declarat Horea Uioreanu.

 

Proiectul a fost supus votului în cadrul ședinței Consiliului Județean de joi, 29 noiembrie, dar aleșii PDL nu l-au votat. 

 

În acest moment se lucrează la construirea primei etape a pistei, de 2.100 de metri, dar pentru continuarea lucrărilor până la 3.500 de metri trebuie deviat Someșul.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a semnat autorizaţia de construire pentru lucrările de deviere a râului Someş în vederea finalizării noii piste a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, dar acum are nevoie ca investiția s- fie prinsă în bugetul instituției.

 

Încep lucrările de deviere a Someşului pentru continuarea lucrărilor la pistă


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

UPDATE

 

 

PDL Cluj reiterează faptul că proiectele demarate în judeţul Cluj reprezintă o prioritate pentru grupul consilierilor judeţeni ai PDL Cluj. Astfel ceea ce s-a întâmplat ieri în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Cluj, respectiv faptul că nu a fost votat proiectul de lege privind extinderea pistei Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca și devierea Someșului, s-a datorat unei lipse de informare şi a unei fundamentări corespunzătoare din partea aparatului tehnic din cadrul Consiliului Judeţean . Fiind vorba de un proiect extrem de complex ale cărui ambiguităţi putea atrage chiar şi o răspundere patrimonială apreciem acesta trebuie refăcut în aşa manieră încât să nu lase loc nici unei interpretări.


Suntem convinşi, de altfel, că acest lucru se va întâmpla astfel încât săptămâna viitoare acest proiect să poată fi votat fără nici un fel de problemă în forul Consiliului Judeţean Cluj”, au precizat reprezentanții PDL Cluj.

 

Comentarii Facebook