Țiganii din Cluj au un ghid al alegătorului, în limbile română şi romani - FOTO

 

Partida Romilor ”Pro Europa” Cluj a editat un ghid al alegătorului rom în 100.000 de exemplare.

 

Pe coperta ghidului este scris un mesaj adresat țiganilor: ”Te aven bahtale romale! Jean saoră co voto”, ceea ce înseamnă ”Să fiţi sănătoşi romi! Să vă prezentaţi cu toţi la vot!”.  

 

Filiala Cluj a Partidei Romilor ”Pro Europa” a editat un Ghid al alegătorului rom în limbile română şi romani pe care îl va distribui în comunităţile de romi din judeţ dar şi la nivel naţional. Acest ghid este important pentru etnicii romi pentru că este şi în limba romani, astfel încât va avea un impact major asupra celor care vor merge la vot, iar prezenţa la vot în rândul romilor va creşte. Ghidul cuprinde informaţii legate de procedura de vot, cum şi unde se votează, în ce dată, de ce acte au nevoie pentru vot, unde să pună romii ştampila pe buletinul de vot o singură dată, pe un singur candidat”, a declarat vicepreşedintele Partidei Romilor ”Pro Europa”, Aurel Pascu.

 

Promisiunile unor candidaţi pentru romi sunt nefondate, vin o dată la patru ani în rândurile romilor cu promisiuni legate de integrarea romilor, dar care nu se realizează. Candidaţii se folosesc doar de votul romilor şi noi nu mai vrem să fim o masă de manevră ale celor care profită de votul membrilor etniei”, a mai adăugat vicepreşedintele Partidei Romilor ”Pro Europa”.  

 

Țiganii sunt invitați să nu își mai împrăștie votul, ci să voteze candidații etniei.

Comentarii Facebook