Europarlamentar olandez despre România: ”Este expresia unei republici bananiere”

 

Un europarlamentar olandez a declarat miercuri că situația din România este ”expresia unei republici bananiere”.

 

Este expresia unei republici bananiere (situația din România, n.red.), politicenii români nu cred că merită vreun premiu pentru o acțiune hotărâtă, pentru o acțiune politică impecabilă. Acesta (probleme ridicare cu privire la statul de drept în România, n.red.) este de fapt rezultatul opțiunii alegătorilor din România, o decizie suverană, dar rezultatul este haotic și eu cred că UE nu ar trebui să se implice în aceste tulburări politice. UE își tot depășește competențele și încearcă să impună statelor membre un fel de politică de dictat”, a declarat europarlamentarul olandez neafiliat Daniel Van der Stoep în plenul PE, conform Newsin.

 

În 2011, același eurodeputat a spus în Parlamentul European că România şi Bulgaria sunt state corupte şi că nu sunt demne să facă parte din Schengen. 

 

Van Der Stoep nu este ușa de biserică. În vara anului trecut el a demisionat din PE după ce a fost prins că a condus băut şi a făcut un accident, dar a revenit în Parlamentul European în 14 decembrie 2011, după ce tratatul de la Lisabona a suplimentat numărul parlamentarilor europeni cu 14.

Comentarii Facebook