Etichete bilingve în piețe, cerute de extremiștii maghiari

 

Partidul Popular Maghiar din Transilvania a distribuit la Târgu Mureș etichete bilingve comercianților în piață, în care denumirile fructelor și a legumelor să apară și în limba maghiară,

 

Acțiunea a fost oprită de Poliţia Locală. ”Domnul director mi-a zis că sunt ilegale denumirile astea pe care le-am distribuit şi, la cerinţa noastră, ne-a dat tipul care e legal”, a spus Jacob Istvan, preşedinte PPMT Târgu-Mureş. 

 

O tânără, membră a Partidului a fost și amendată. ”A fost sancţionată în baza hotărârii de consiliu local 143/2012, cu amendă de 1.500 de lei minimum, deşi e recidivistă deşi amenda maximă e de 2.500 de lei”, a spus directorul Poliţiei Locale Târgu Mureş, Valentin Breftelean, conform realitatea.net.

 

După acest incident, șeful Administraţiei Pieţelor şi cel al Poliţiei Locale s-au ales cu plângeri la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminiării.

 

Pe de altă parte, comercianții cred că inițiativa etichetelor bilingve este una bună. ”E mai bine aşa să înţeleagă oamenii şi pe româneşte şi pe ungureşte”, a spus un localnic.

Comentarii Facebook