Emil Boc se plange de salariu: Si eu sunt cadru didactic si nu sunt incantat de salariul pe care il am - VIDEO

Premierul Emil Boc a spus ca si el este cadru didactic si ca nu este incantat de salariul pe care il are, dar ca si-a sacrificat interesele personale pentru bunul mers al economiei Romaniei.

 

Premierul Emil Boc a explicat la TVR de ce Guvernul nu poate majora salariile profesorilor si a spus ca aceasta decizie il afecteaza si pe el.

 

"Si eu sunt cadru didactic si nu sunt incantat de salariul pe care il am ca si cadru didactic. La fel de bine, ca prim-ministru as fi incantat sa pot spune cu inima deschisa se majoreaza de maine salariile cu 50%, pentru ca mi-ar aduce un plus de popularitate intr-o perioada in care am luat numai masuri dificile si grele. Ca sa nu mai vorbim ca in partid pot fi intr-o competitie interna si m-ar ajuta si pe aceasta cale. Am pus deoparte toate aceste interse personale: calitatea mea de cadru didactic, calitatea mea de prim-ministru, calitatea mea de competitor intr-o competitie interna de partid si am spus care este solutia pentru Romania, pentru viitorul ei in momentul de fata: sa majoram salariilor profesorilor cu 50%, ce mi-ar aduce popularitate, sau sa ma asigur ca Romania are stabilitate, are resurse financiare pentru viitor, pentru crestere economica si pentru a putea sa realizeze majorarea salariilor bugetarilor in 2012, pentru toti, si sa revenim la salariile dinainte de taiere", a spus premierul la televiziunea publica.

 

El a explicat apoi de ce Guvernul a luat decizia de plafonare a salariilor profesorilor. "In Romania astazi exista cadre didactice, nu foarte multe, dar exista, in special la Suceava si Botosani, care au majorat salariul cu 50%, plus 15% de la 1 ianuarie la fel cum este pentru toti bugetarii. In timp ce restul profesorilor din Romania, care presteaza aceeasi munca, cu aceeasi vechime, nu au salarii majorate cu 50%, ci doar cu componenta de 17%, cat a fost fost valabil in 2008 pentru toata lumea", a spus Emil Boc.

Comentarii Facebook