Emil Boc promite 40 - 50 de parkinguri în Cluj-Napoca

 

Primarul Emil Boc a spus că municipiul Cluj-Napoca are forța necesară pentru a construi 40 - 50 de parkinguri în următorii 3 ani. 

 

Edilul șef al orașului a spus că numai prin aceste investiții vor fi scoase mașinile de pe marile bulevarde și mutate în parkinguri. ”Avem nevoie de 40 - 50 de parkinguri supraterane de 400 de locuri sau mai mici, de 80 de locuri. Ar fi o investiție de 20 de milioane de euro, dar care ar oferi o gură de aer Clujului. Cum s-ar circula pe un drum cu patru benzi, dar care acum e ocupat de mașini. Aceste parkinguri ar prelua mașinile parcate pe străzile importante și ar creste benzile pentru circulație. 

 

Parkingurile vor fi construite pe actualele garaje dintre blocuri. Am cerut să fie identificate locațiile și vom vedea unde se poate lucra”, a spus Emil Boc, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Investiția în aceste parkinguri ar urma să fie de 20 de milioane de euro, lucru realizabil în 3 ani, după eliberarea tuturor spațiilor pe care acum sunt garaje. 

 

Spre exemplu, pe strada Dorobanților, prin construirea unui nou parking de 400 de locuri, aproape de cel actual, ar dispărea o parte din mașinile parcate pe marginea drumului. 

 

În Mărăști va fi construit un nou parking de 400 de locuri

 

Emil Boc s-a angajat că, în momentul în care vor fi eliberate două benzi care acum sunt ocupate de mașini parcate, una din benzi să fie transformată în pistă de bicicliști. ”Și acum, unde am putut, am renunțat la parcări pentru a face piste de biciclști. Acesta este viitorul unui oraș precum e Clujul. Bicicleta este un mod de viață în majoritatea orașelor europene”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook