Emil Boc prezintă Clujul viitorului: Construcțiile din centru nu vor mai avea garaje sau parcări

 

Primarul Emil Boc susține că orașul viitorului este unul al mobilității și al eficientizării.

 

Trebuie să ai în vedere evoluția viitorului, pentru că lumea va merge tot mai mult către ceea ce înseamnă prioritizarea transportului în comun. Nu trebuie să faci proiecțiile că numai mașini vor fi. Viitorul va aduce transportul în comun, bicicletele și alte mijloace alternative.

 

Am cerut la nivelul Asociației Municipiilor din România să studiem modificarea legislației pentru ca în perimetrele delimitate de primării, în zone ultracentrale, să nu se mai facă construcții cu garaje. Adică să se știe că dacă vrei să faci în centrul Clujului... adică pe zona pietonală cum să faci un bloc cu locuri de parcare. Nu mai vorbesc despre alte zone centrale... dacă vrei să construiești pe Avram Iancu sau în alte zone, acolo să știe cei care vor locui că nu vor putea merge decât cu transportul în comun, cu taxiul, bicicleta, pe jos, pentru că vrem să eliminăm traficul care nu este necesar. Să nu vii cu copilul din Mănăștur să te duci în Gheorgheni, să nu mergi cu copilul la creșă dintr-un colț în altul. Dacă este să rezolvi lucurile fundamentale: grădiniță, creșă, școală, magazin alimentar, primărie de cartier, să le ai într-o arie de 20 de minute de mers pe jos. Atunci elimini un trafic nenecesar. 

 

Cum este astăzi cu oamenii care vin cu copiii în centru? Nu este bine! Felicitări celor de la Racoviță, domnului director și domnului consilier Radu Moisin care au mutat orarul la 8.30. Alții nu au făcut-o, dar mă bucur că macar unii au rezonat. Câteva licee din centru au spații în cartiere, unde predau tot cei de la liceul respectiv”, a explicat primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook