Emil Boc i-a chemat la raport pe gunoierii de la Supercom, aleși de finul Tișe să administreze deșeurile Clujului


Primarul Emil Boc a spus că i-a chemat la raport pe gunoierii de la Supercom, pentru a le atrage atenția că deși au fost aleși de Alin Tișe să administreze deșeurile județului în Cluj-Napoca e nevoie de mai multă serizitate. 

Supercom are monopol timp de 10 ani pe deșeurile Clujului, contractul fiind acordat de Adi Eco-metropolitan, asociație din care fac parte comunele din zona metropolitană, dar care este ghidată de Consiliul Județean Cluj. Această instituție a construit și Centrul de Management al deșeurilor de la Pata Rât, care este acum administrat de Supercom.

Am avut o discuție luni cu conducerea Supercom. I-am chemat în mod special la Primărie unde le-am explicat și am discutat foarte calm și așezat. Până până ce ultimul cetățean al Clujului nu este mulțumit, nici noi nu suntem mulțumiți și că în continuare așteptăm ca eforturile lor să se ridice la nivelul așteptărilor Clujului.

Le-am atras atenția, de asemenea, că după ce ridică gunoaiele de la punctele gospodărești lasă o mizerie de nedescris acolo și le-am spus că trebuie să măture și să lase locul curat, nu cu mizerie în preajmă, ca și cum ar fi trecut vandalii pe acolo, le-am pus și această problemă pe masă", a spus Emil Boc, miercuri, la Napoca Live.

Supercom va reamplasa pubelele de tip clopot pentru colectarea selectivă.

Au făcut un pas bun, pentru că au acceptat, de exemplu, acele clopote, care erau săptămânile trecute în oraș, le-au spălat și au început deja să le amplaseze în anumite zone importante din oraș, pentru colectarea selectivă, le veți vedea în oraș, în următoarea lună toate vor fi amplasate. Ei nu aveau această obligație în contract, acelea erau produsul unui contract între firmele vechi și un alt operator, ei s-au implicat și au venit cu această abordare pozitivă. Am apreciat și le-am spus că ”E foarte bine, e un semn bun că doriți să contribuiți la procesul de colectare selectivă”. Am insistat foarte mult pe această componentă ca mașina de hârtie să ridice hârtia, mașina de deșeuri să ridice deșeuri și nu mașina de deșeuri să le ridice pe toate la pachet”, a precizat primarul. 

Problema este că Supercom nu ridică deșeurile cu ritmicitatea dorită de clujeni, nu colectează selectiv, așa cum prevede contractul cu Consiliul Județean Cluj, nu cântărește deșeurile și are și facturi mai mari. 

SONDAJ - Clujenii cred că Supercom oferă servicii foarte slabe! Numai Emil Boc și Alin Tișe mai dau credit gunoierilor care au monopol în Cluj

Comentarii Facebook