SONDAJ - Clujenii cred că Supercom oferă servicii foarte slabe! Numai Emil Boc și Alin Tișe mai dau credit gunoierilor care au monopol în Cluj


Supercom a ratat startul la Cluj, iar clujenii i-au taxat alături de liberalii care conduc județul și care au rezolvat licitația. Supercom are monopol pe Cluj, iar prețul poate crește după cum vrea firma. Aceasta este temerea clujenilor, care au răspuns unui sondaj USR.

Emil Boc și Alin Tișe au spus că firma are nevoie de acomodare, dae deja lucrează de câteva luni. 

Debutul Supercom în zona metropolitană Cluj-Napoca și Huedin nu a fost unul plăcut pentru cetățeni. În toată zona au început să apară probleme pe toate palierele: de la probleme legate de accesul la informații privind noul Operator și noile condiții în care va fi furnizat serviciul de salubrizare, la probleme legate de înțelegerea termenilor contractuali și până la problemele cu impact semnificativ mare perceput de cetățeni, respectiv cele legate de întârzieri în ridicarea deșeurilor și în dotarea cu containere și pubele. La Cluj-Napoca, clujenii obișnuiți să colecteze separat în clopotele dedicate fiecărei fracții au văzut cum peste noapte infrastructura de colectare a dispărut.

De la preluarea serviciului am discutat cu peste 1000 de clujeni pentru a verifica dacă observațiile noastre privind serviciul public deficitar prestat de noul operator sunt reale. Pe scurt, salubritatea a devenit un serviciu excesiv de scump pentru clujeni, așa cum au constatat peste 65% dintre cei cu care am discutat, iar calitatea serviciilor este departe de nivelul promis, inclusiv echiparea cu recipiente de colectare întârziind nejustificat pentru mai bine de 62% dintre aceștia. Totodată, clujenii au văzut cum a devenit o regulă colectarea haotică a fracțiilor, fără să se țină cont de bunele practici de colectare, așa cum au constatat peste 62% dintre cei chestionați”, precizează aleșii USR Cluj.

Clujenii au reclamat cel mai mult ”încălcarea flagrantă a promisiunii unei facturi cinstite, pe măsura cantității de deșeuri produse de fiecare gospodărie. Cazurile de răspunsuri în care fiecare fracție este cântărită individual sunt extrem de rare”.

unnamed.png

unnamed (4).pngunnamed (3).pngunnamed (2).pngunnamed (1).png

USR cere ca Supercom să cântărească deșeurile, să asigure colectarea separată a deșeurilor prin dotarea corespunzătoare cu recipiente de colectare, cu respectarea codului de culori, să adapteze frecvența de ridicare a deșeurilor la cantitățile generate în fiecare zonă, să ridice deșurile pe fracții, utilizând mașini dedicate tipului de deșeu colectat, să asigure accesul la informații de interes public precum afișarea, în timp real, a traseului flotei auto utilizată pentru colectarea și transportul deșeurilor utilizând o hartă online funcțională.

unnamed.jpg

Comentarii Facebook