Boc iar vorbește despre planul de pe hârtie pentru sala de sport de la Colegiul „George Coșbuc”, închisă din 2018: „Asta-i viața”


Sala de sport de la Colegiul Național „George Coșbuc” nu poate fi folosită din anul 2018, iar administrația locală încă vorbește despre „soluția propusă inițial” și „indicatorii tehnico-economici”. În viziunea lui Emil Boc, de vină sunt mereu alții, și de această dată edilul clujean a ținut să precizeze că „vor plăti cei care au greșit”. Deși până la etapa actuală, după atâția ani, încă nu este foarte clar cine a greșit, de ce, și cum se întâmplă că administrația nu are nicio treabă cu un obiectiv inaugurat cu mult fast în anul 2014. 

Construcția a fost prezentată drept ”cea mai modernă sală de sport” din Cluj-Napoca și a costat 2,1 milioane de lei, fiind realizată din fondurile Primăriei Cluj-Napoca. Investiția a fost demarată în 2012 și a fost terminată în 2014. Amintim că, sala a fost închisă, însă, în 2018, după ce conducerea Colegiului Național Bilingv ”George Coşbuc” a observat că una dintre grinzile de susținere ale tavanului de la primul etaj s-a deformat. 

Primăria Cluj-Napoca a comandat în 2019 o expertiză care a indicat o deformație totală de 128 de milimetri a planșeului, iar pentru soluționarea acesteia s-a dispus montarea unei grinzi metalice de susținere a acoperișului, la distanțe cuprinse între 3 și 6 metri. De asemenea, au mai fost dispuse refacerea tuturor finisajelor realizat încă de la inaugurarea din 2014. Suma alocată pentru reparații a fost de 6 milioane de lei, dar până acum nu s-a făcut nimic. Așa se face că de 4 ani elevii fac orele de sport în curte. 

Este în procedura legală despre care am vorbit, de evaluare tehnică. Am solicitat un punct de vedere de la experți, în vederea optimizării soluțiilor inițiale propuse, având în vedere că sunt necesare mai multe lucrări decât în soluția propusă inițial. De asemenea, valoarea lucrării se modifică și sunt actualizați indicatorii tehnico-economici.

Cu alte cuvinte, se pun de acord experții: cei inițiali cu cei care au refăcut proiectul și se modifică indicatorii tehnico-economici pentru a se putea asigura finanțarea. Se face din nou totul ca la carte, pentru că noi cheltuim bani publici. Dacă ești pe bani privați faci ce vrei cu ei, dar noi pe bani publici putem face numai în conformitate cu legea. Cei care au greșit trebuie să plătească, pentru asta trebuie să se dovedească unde au greșit în expertiză. Vor plăti cei care au greșit, asta-i viața. Trebuie refăcută expertiza și validată de către experți”, a declarat Emil Boc astăzi la Napoca Live. 

Comentarii Facebook