Sambata 24 Iulie

Emil Boc e furios că a pierdut 5 milioane de lei din cauza Guvernului. Supărarea a trecut de la PSD la PNL


După ce anii trecuți Emil Boc era supărat pe Guvernul PSD că lasă Clujul fără bani, acum primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, își varsă furia pe liderii coaliției guvernamentale, care au produc o pagubă de 5 milioane euro la bugetul local.

Noi, cei din Asociația Municipiilor din România, care reprezentăm primării care produc cam două treimi din PIB-ul acestei țări, avem o supărare temporară pe liderii coaliției: pe domnul Orban, pe domnul Kelemen Hunor și pe domnul Barna. De ce avem o supărare temporară? Pentru că au luat de la municipii două procente din cotele de impozit pe venit care ne erau alocate”, a transmis Emil Boc, la Digi 24.

Ca să fiu mai bine înțeles, în luna noiembrie, în unanimitate, Parlamentul, de la stânga la dreapta și de la stânga la dreapta, a votat o modificare a legii finanțelor publice locale prin care a consacrat prin lege cotele din impozite pe venit alocate municipiilor, 65%. Nici nu s-a uscat bine cerneala legii din Monitorul Oficial când liderii coaliției au spus: «Anul acesta, derogăm de la această lege și nu le dăm 65%, le dăm 63%»”, a mai spus edilul din Cluj-Napoca, conform DCnews.ro.

”Drumul spre Iad este întotdeauna pavat cu intenții bune”, a continuat Boc. ”Este adevărat motivul: pentru a da niște bani suplimentari la unele primării care au instituții de cultură, de exemplu teatre sau operă. Noi am pierdut 5 milioane de euro, alte municipii mai mari la fel au pierdut. Dar, care este marea problemă? În primul rând n-am fost consultați pe această temă. Adoptăm în unanimitate o lege și ne batem, nu se usucă cerneala în Monitorul Oficial și o modificăm în a doua zi. Este un sentiment profund de frustrare”.

Mai punem încă 7,1 milioane euro de exemplu pentru creșe, unde statul ar trebui să asigure costul pe antepreșcolari și nu-l asigură. Pune primăria 7,1 milioane euro, acum ne-a mai pus la ei încă 5 milioane. Toate acestea se adună și, evident, nu poți să oferi servicii de calitate cetățenilor”, a mai spus Boc.

Anii trecuți, Emil Boc spunea că ”țopăiala fiscală” a guvernului PSD prejudiciază bugetul local al municipiului Cluj-Napoca cu zeci de milioane de euro.

Comentarii Facebook