Emil Boc: "Curtea Constituţională respinge, practic, acuzaţiile USL la adresa preşedintelui"

 

Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, crede că avizul Curţii Constituţionale a României (CCR) dat vineri în ceea ce priveşte suspendarea preşedintelui Traian Băsescu este unul negativ în care se resping acuzaţiile USL la adresa şefului statului.

Avizul negativ dat de CCR nu este unul explicit, a spus Boc vineri, însă acest lucru rezultă din interpretarea şi citirea celor şapte răspunsuri la acuzele USL.

Curtea Constituţională respinge, practic, acuzaţiile USL la adresa preşedintelui. Curtea nu consacră şi nu spune că preşedintele a încălcat Constituţia conform art. 95 şi, în consecinţă, dă un aviz negativ propunerii de suspendare fără să fie menţionat explicit acest lucru. Avizul negativ rezultă din interpretarea şi citirea tuturor celor şapte răspunsuri la cele şapte acuzaţii ale USL", a declarat Emil Boc.


Fostul lider PDL susţine că "interpretarea lor ne conduce la concluzia că preşedintele nu a încălcat Constituţia în sensul art. 95 şi, ca atare, nu există din punct de vedere constituţional argumente constituţionale şi juridice pentru a se proceda la suspendarea din funcţie”.

Faţă de anul 2007, acum Curtea Constituţională nu trage nicio concluzie, lăsând la interpretarea tuturor celor care citesc acest aviz.

Dacă îl citeşti cu bună credinţă nu poţi să nu constaţi faptul că nu se reţine încălcarea Constituţiei în termenii prevăzuţi de către aceasta. Curtea a dat un răspuns la fiecare punct la cele şapte acuzaţii formulate, iar analiza acestora arată clar că preşedintele nu a încălcat Constituţia.

 

Niciun text din Constituţie nu este menţionat a fi fost încălcat, iar din acest punct de vedere consideră că avizul este şi trebuie să rămână negativ. Curtea a făcut aprecieri care nu vin să spună că este o încălcare gravă a Constituţiei în sensul celor prevăzute la art. 95”, a mai spus emil Boc, primarul Clujului.

Comentarii Facebook