Boc vorbeşte despre neconstituţionalitatea OUG în cazul Legii Referendumului. Cere ca Avocatul Poporului să sesizeze CCR


Avocatul Poporului trebui să sesizeze Curtea Constituţională a României (CCR) cu privire la neconstituţionalitatea OUG de modificare a Legii Referendumului, potrivit fostului preşedinte al PDL, Emil Boc.

Dacă sesizarea nu se face, Avocatul Poporului poate fi acuzat de partizanat politic şi de nerespectarea atribuţiilor pe care le are. "Avocatul Poporului are posibilitatea să îşi demonstreze imparţialitatea politică sesizând CCR", a spus vineri Emil Boc.

Cer explicit şi clar Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea OUG de modificare a Legii Referendumului pentru că intervine într-un domeniu unde nu se poate prin ordonanţă de urgenţă să reglementezi drepturi electorale şi să constate că există deja o lege adoptată de Parlament şi care se află în examinarea CCR şi, în consecinţă, CCR trebuie să constatate această neconstituţionalitate.

De asemenea, Curtea să constatate că nu este posibil să schimbi regulile jocului în timpul jocului cu privire la desfăşurarea referendumului. Avocatul Poporului are posibilitatea să îşi demonstreze imparţialitatea politică sesizând CCR. Dacă nu o va face, poate fi acuzat explicit şi direct de partizanat politic şi de nerespectare a atribuţiilor pe care le are”, a declarat Boc.

Comentarii Facebook