Marti 17 Mai

Emil Boc crede că protestatarii anti-restricții trebuie ascultați. Clujul nu se carantinează


Primarul Emil Boc crede că nemulțumirile protestatarilor anti-restricții trebuie ascultate, pentru că oamenii pot veni cu soluții.

Democrația nu se suspendă nici în pandemie, libertatea de exprimare nu poate fi îngrădită nici în condițiile în care suntem, la un an de la începutul acestei pandemii, dar respectarea legii și recursul la violență este de netolerat. În condițiile în care se respectă numărul de  participanți, distanțarea socială și purtatul măștii, această formă de exprimare trebuie permisă”, crede Emil Boc.

După un an de  pandemie, oamenii sunt mult mai sensibili, mai stresați, mai obosiți. Autoritățile statului trebuie să găsească și ele echilibru între restricții și relaxare, între protejarea sănătății și protejarea locurilor de muncă. Nu e ușor acest echilibru de găsit, dar asta e până la urmă arta unei guvernări eficiente. (...)

Am avut un protest la Cluj, civilizat, decent, în care oamenii au spus <<de ce nu se pune și aici un test antigen, la intrarea în sala de fitness, să se poartă mască, distanțare, să ne putem continua activitatea?>> O idee care trebuie luată în considerare, nu trebuie să fim opaci la ideile care vin din partea manifestanților. Sau să vedem care va fi impactul orei 18.00 sau 20.00 la magazine. (…) Trebuie să fim deschiși, vedem cum evoluează, dacă ipoteza de la care a pornit domnul Arafat este corectă, (…) dacă nu este corectă trebuie modificată”, a mai afirmat Emil Boc la Europa FM.

Primarul e respins categoric o carantinare a Clujului.

La Cluj, eu cel puțin, în acest moment exclud carantina, nu este o soluție. (…)  Am văzut noua măsură de calculare, care îți alocă ție în oraș cazuri de îmbolnăvire din alte localități, care au declarat că s-au îmbolnăvit la Cluj-Napoca. Sunt cel puțin 20.000 de oameni care lucrează în Cluj-Napoca și nu au domiciliul în municipiul nostru. Aceste nuanțe ar trebuie, pentru orașele mari, să se pondereze, pentru a avea unitate sau egalitate de tratament și aceeași unitate de măsură.

Comentarii Facebook