Elevii romi pot intra la liceele clujene pe locuri speciale. E nevoie de adeverință de apartenență la etnie, care se emite până în 29 aprilie


Elevii de etnie romă din județul Cluj pot intra pe locurile speciale la liceu, dacă obțin adeverința de apartenența etniei. 

Partida Romilor Pro Europa Cluj, coordonator al campaniei ”SOS COPII ROMI”, campanie desfasurata în întreaga țara, informeaza populatia roma din județul Cluj cu privire la locurile special alocate elevilor de etnie romă în invatamantul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021, conform Ordinului Ministrului Educației și Cercetării nr.5.457/2020 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal 2020-2021.

Foarte important de știut că recomandările de apartenență etnică pentru elevii romi ce vor susține admiterea la liceu pe locurile alocate lor, în anul școlar 2021-2022, mai pot fi eliberate până pe data de 29 Aprilie 2021. Părinții romi care încă nu s-au hotărât, mai au  câteva zile la dispoziție pentru a lua decizia cea mai corectă pentru copiii lor. Îi îndemnăm să nu rateze șansa la educație a copiilor lor! Fapt pentru care îi așteptăm la sediul organizației noastre pentru a beneficia de recomandarea de apartenenta etnica fiind o perioada extrem de scurta ramasa”, a spus Dragoș Roșianu, reprezentant Partida Romilor Pro Europa Cluj.

Acesta a spus că fiecare liceu din Cluj are 3 - 4 locuri speciale pentru elevii din etnia romă.

29 Aprilie 2021 este termenul limită de eliberare a recomandărilor pentru înscrierea la liceu, impus de Ministerul Educației, conform ultimului Ordin.

Comentarii Facebook