Consilierii USR, „puși la pământ” de alți membri ai Consiliului Județean Cluj: „Ei știu că acel lucru nu e fezabil, dar dă bine la public”


În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Cluj, consilierii USR au venit cu diferite amendamente proiectului de buget local a județului Cluj.

De la creșterea sumei alocate hranei pacienților din spitale, până la eliminarea chiriei cabinetelor medicilor de familie, plata meselor medicilor rezidenți și multe altele, consilierii USR insistau cu privire la modificarea proiectelor propuse. După mai mult de o oră și jumătate de contraziceri, argumente și amendamente respinse, consilierii USR au dorit să știe „cu cine trebuie să vorbească pentru ca membrii consiliului să aprobe și amendamentele propuse de ei”.

În timpul propunerii amendamentelor, membrilor USR li s-a amintit de nenumărate ori faptul că amendamentele lor au fost discutate timp de 3 ore în comisie și tot respinse au fost. Totuși, aceștia au ținut să prezinte amendamentele și în plen. 

Consilierii PNL au susținut că, deși în comisie amendamentele lor au fost respinse, aceștia ar fi insistat să le prezinte și în plen, deoarece „dă mai bine la public”. Astfel că, la finalul ședinței, membrii USR vor fi văzuți bine de oameni, iar PNL va fi personajul negativ, susțineau aceștia.

De ce amendamentele propuse de USR sunt respinse?

Cu toate că propunerile celor de la USR sună bine pentru cetățeni și ar face bine anumitor categorii de persoane, membrii consiliului nu au venit cu o propunere de finanțare și amendamentele nu au nici bază legală. În plus, unele propuneri aduse de aceștia nu erau nici măcar în subordinea Consiliului Județean Cluj.


Comentarii Facebook